Netherlands

Time Magazine kiest voor het eerst een Kind van het Jaar

Time Magazine, dat al sinds 1927 een Persoon van het Jaar kiest, heeft nu voor het eerst ook een Kind van het Jaar uitgeroepen. Het is de 15-jarige Gitanjali Rao uit de Amerikaanse staat Colorado. Er waren in totaal zo'n 5000 kinderen aangemeld voor de titel.

Gitanjali Rao staat deze week op de omslag van het blad, waarin ze wordt gepresenteerd als wetenschapper en uitvinder. In een interview met actrice en regisseur Angelina Jolie vertelt ze over haar jeugd tot dusver en over haar ambities.

Rao zoekt naar oplossingen voor problemen zoals verslaving aan pijnstillers en vervuild drinkwater. Ze wil ook een wereldwijde gemeenschap van jonge vernieuwers creëren om problemen over de hele wereld aan te pakken.

App tegen internetpesten

Ook heeft ze de app Kindly ontwikkeld, die kan helpen in de strijd tegen internetpesten. Gebruikers typen een woord of zin in die ze willen versturen en de app vertelt dan of dat woord of die zin kwetsend is. De gebruiker kan dan zelf besluiten om de woordkeuze te veranderen of niet.

Het is weliswaar de eerste keer dat er een Kind van het Jaar is onderscheiden, maar Gitanjali is niet de eerste minderjarige die door Time in het zonnetje is gezet. Vorig jaar werd de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg uitgeroepen tot Persoon van het Jaar. Ze was toen zestien jaar.

Football news:

Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun