Netherlands

Tijdens de les naar de wc? Op deze school klim je er naartoe!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze week is een nieuwe school geopend in de plaats Alblasserdam. Het is een beweegschool, één van de eerste in Nederland. Op zo'n school staan er in de hallen en gangen veel klim- en klautertoestellen. Het idee is dat je op zo'n school niet alleen beweegt tijdens gym, maar ook bijvoorbeeld als je naar de wc moet.

Denemarken

Het idee voor een beweegschool komt uit Denemarken. Daar moeten kinderen op school verplicht iedere dag drie kwartier bewegen. Veel scholen worden daar zo gebouwd dat kinderen ieder moment van de dag zoiets kunnen doen.

Je kan gewoon lekker bewegen en dan ga je naar de klas en dan kan je beter concentreren.

Amira

Volgens de directeur van de beweegschool hadden ze geen extra geld nodig om het schoolgebouw er zo gymachtig uit te laten zien. De kinderen zeggen zelfs dat ze meer zin hebben om te leren na al het geklim en geklauter.

Football news:

Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League
De Bruyne zal de wedstrijd tegen Aston Villa missen. De ernst van de blessure is nog niet vastgesteld