Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tientallen arrestaties na nieuwe rellen in Parijs, vijf agenten gewond

Door onze nieuwsredactie

Duizenden Fransen demonstreerden vrijdag opnieuw tegen de pensioenhervorming van de regering. In Parijs kwam het net als een dag eerder tot rellen. Tientallen mensen werden opgepakt en meerdere agenten raakten gewond.

De spontane demonstratie in Parijs vond plaats op Place de la Concorde, niet ver van het parlementsgebouw. Al snel botsten de demonstranten met de politie, net als donderdag. Toen werden er driehonderd betogers aangehouden.

Franse media melden dat agenten opnieuw waterkanonnen en traangas gebruikten tegen de demonstranten. Die gooiden op hun beurt stenen en vuurwerk naar de politie. Ook werden voorwerpen in brand gestoken.

Volgens de Franse televisiezender BFMTV heeft de politie 61 mensen gearresteerd. Omroep Franceinfo meldde dat vijf agenten gewond zijn geraakt.

Zo'n vierduizend mensen zouden aan het protest in Parijs hebben deelgenomen. Er waren ook protesten in andere steden zoals Bordeaux, Lyon en Straatsburg.

De Franse regering besloot deze week de pensioenhervorming door te drukken zonder stemming in het parlement, uit vrees dat niet genoeg leden ermee zouden instemmen. De hervorming maakt een verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar mogelijk.