Netherlands

Tienduizenden mensen in Bangladesh demonstreren tegen Frankrijk

Tienduizenden mensen hebben dinsdag meegedaan aan anti-Franse protesten in de hoofdstad van Bangladesh. De betogers zijn boos over uitspraken van de Franse president Emanuel Macron, die spotprenten van de profeet Mohammed verdedigde.

De grootste Islamitische politieke partij van het land, Islami Andolon Bangladesh (IAB), organiseerde de protestmars in Dhaka. Volgens de politie deden zo’n 40.000 mensen mee. Honderden agenten hielden de betogers tegen voordat ze in de buurt van de Franse ambassade konden komen.

De demonstranten scandeerden „boycot Franse producten” en willen dat Macron gestraft wordt. Een functionaris van de partij IAB sprak de menigte toe en noemde de Franse leider een aanbidder van Satan. Hij zei ook dat de Franse ambassadeur het land uitgezet moet worden.

Verschillende landen in onder andere het Midden-Oosten hebben opgeroepen Franse producten in de ban te doen. Ze zijn boos over de opstelling van de Franse regering in de nasleep van de moord op leraar Samuel Paty, die werd onthoofd omdat hij in zijn les over de vrijheid van meningsuiting Mohammed-cartoons had laten zien. Dit leidde ook tot een diplomatiek conflict tussen Macron en de Turkse president Erdogan.

Football news:

Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders