Netherlands
This article was added by the user Chloe Wright. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tien doden en drie gewonden na schietpartij VS, mogelijk racistisch motief

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat New York zijn zaterdag zeker tien doden en drie gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt. Hij zou een racistisch motief hebben, melden Amerikaanse media.

Het zou gaan om een mannelijke verdachte in militaire kleding en in bezit van een halfautomatisch vuurwapen, meldt BNO News. Hij zou aan het begin van de middag lokale tijd om zich heen hebben geschoten.

Op foto's en filmpjes zijn schokkende beelden te zien van slachtoffers. Meerdere zouden in het hoofd zijn geschoten. Vijf slachtoffers liggen op de parkeerplaats buiten de winkel.

Twee gewonden zouden er slecht aan toe zijn. Zeker een gewonde is naar een ziekenhuis overgebracht.

Volgens getuigen tegen Buffalo News was een van de omgekomen slachtoffers een gepensioneerde politieagent die werkte als beveiliger in de supermarkt. Een andere getuige zegt ongeveer zeventig schoten te hebben gehoord.

De schutter zou de schietpartij live hebben uitgezonden op het sociale medium Twitch. Verder zou hij een manifest van ruim honderd pagina's online hebben gezet, waarin hij zichzelf omschrijft als een achttienjarige die overtuigd is van de superioriteit van de witte mens. Ook zou hij antisemitische denkbeelden hebben.

De politie van Buffalo heeft bevestigd rond de schietpartij een arrestatie te hebben verricht. Het zou gaan om de schutter.

De lokale autoriteiten bevestigen dat er een incident heeft plaatsgevonden. De gouverneur van de staat New York zegt het incident te volgen. De autoriteiten adviseren burgers om de omgeving van het incident te mijden.

BREAKING: BPD on scene of a mass shooting at the Tops in the 1200 block of Jefferson Avenue. Police say multiple people have been struck by gunfire. The shooter is in custody. Motorists and residents are urged to avoid the area.