Netherlands

Tien agenten in quarantaine na beëindiging illegaal bootfeest Alblasserdam

Gerelateerd

Premier Mark Rutte houdt vrijdagmiddag weer zijn wekelijkse persconferentie na...

Voor het eerst zijn meer dan 11.000 positieve coronatests gemeld in een etmaal...

De cijfers over de coronabesmettingen van de afgelopen dagen lijken geen...

Het illegale bootfeest dat vrijdag 23 oktober door de politie in Alblasserdam werd beëindigd, heeft een bittere nasleep gekregen. Een van de feestvierders testte positief op het coronavirus. Gevolg: tien agenten van de politie Drechtsteden moeten gedwongen in quarantaine.

Agenten zagen op de bewuste vrijdagavond tijdens een surveillance feestverlichting branden aan boord van een hotelboot nabij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam. Ook hoorden ze luide muziek. Aan boord probeerde de politie in gesprek te gaan met één van de vijftien aanwezigen, maar deze persoon was dronken en niet goed aanspreekbaar.

Lees ook: Politie bekogeld met glazen en stoelen na beëindiging illegaal feest

Omdat de aanwezigen zich niet hielden aan de coronamaatregelen, besloot de politie in te grijpen en het feest te beëindigen. Dit liep uit in een gevecht waar stoelen en glazen bij door de lucht vlogen. Twee agenten raakten lichtgewond en vijf aanwezigen werden aangehouden.

Coronavirus

Vrijdag kwam naar buiten dat het hier niet bij gebleven is. Een van de feestgangers bleek het coronavirus onder de leden te hebben gehad ten tijden van het feest. Hierdoor moesten de tien aanwezige agenten in quarantaine. “Zij kunnen dus niet op straat zijn, waar ze eigenlijk thuis horen”, laat een politiewoordvoerder weten.

“Wij zijn hier natuurlijk niet blij mee”, gaat de woordvoerder verder. “Hun diensten moeten nu worden opgevuld door andere collega’s en het is al niet makkelijk in deze tijd.” Het is onbekend of de agenten inmiddels klachten hebben ontwikkeld en hoelang ze nog thuis moeten blijven.

Football news:

Mourinho voor de wedstrijd met Chelsea: Tottenham zijn niet bang voor iemand
Guardiola op het schema: spelers verliezen de vreugde van voetbal. Dit is een probleem. Manchester City manager Pep Guardiola heeft gesproken over de moeilijkheden waar het team mee te maken heeft in een strak schema. Het probleem is dat voetbalspelers de vreugde van voetbal verliezen. Het was leuk om één of twee wedstrijden per week te spelen met de menigte op de tribunes. Drie dagen gaan voorbij en je bent terug op het veld. We gaan naar Porto voor een overwinning en dan bereiden we ons voor op Fulham. Het gaat niet om rotatie. Spelers die geen fouten maken - zoals John stones in de verdediging - verdienen het om vaker op het veld te zijn. Natuurlijk. Gabriel Jezus moet scoren. Sterling moet scoren als hij komt. Ze moeten meer goals scoren. Daarom zijn ze hier. De kwaliteit van de prestaties hangt af van de spelers zelf zei Guardiola
Solskjaer over Manchester United: We zijn niet begonnen met de Premier League zoals de anderen, vanwege de Europese Cup en het voorseizoen, die we niet hadden
Waarom heet voetbal voetbal in de Verenigde Staten (en niet alleen daar)? Is het waar dat deze naam is uitgevonden door de Britten?
Ole Gunnar Solskjaer: we kijken naar Manchester United door de lens van de geschiedenis. Wij willen aanvallen en domineren.Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft ons verteld hoe hij zijn team op de lange termijn ziet. Natuurlijk kijken we naar verenigd door de lens van de geschiedenis. Dit is een team dat wil aanvallen. We willen snel zijn en snelle spelers in het team hebben. Zulke spelers zullen helpen problemen te creëren voor een tegenstander die goed tegen ons verdedigt
Koeman over de crisis: we moeten Barca helpen in naam van onze liefde voor haar. We moeten nadenken over wat het beste is voor de club
Bayer middenvelder Bailey noemde zijn zoon Leo Cristiano: dit heeft helemaal niets te maken met voetbal