Netherlands

Thuis en op kantoor werken, ook na corona

Dat streven is opgenomen in het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor rijksambtenaren die een looptijd heeft tot eind dit jaar.

Duidelijke doelen

De onderhandelingspartijen willen de lessen en ervaringen van de afgelopen periode met zowel thuis als op kantoor werken als aanzet gebruiken om te komen tot een rijksbreed kader voor het hybride werken. Daarin moeten duidelijke doelen komen en aandacht voor wat het voor werknemer en organisatie betekent. Nu nog is de aandacht gericht op het hervatten van het werk binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen. Het rijksbreed kader voor het hybride werken gaat over de periode daarna. ‘Het moet voorzien in hybride werken in tijden dat er coronamaatregelen van kracht zijn. Maar het moet ook voorzien in hybride werken als een structureel onderdeel van het werk bij de rijksdienst, ook als er geen sprake meer is van coronamaatregelen’, aldus het akkoord.

Onvoldoende contact

In de afgelopen periode is ervaring opgedaan met andere vormen van werken. Meer werken op afstand, minder op de werklocatie. Minder fysiek contact, maar meer contact met behulp van digitale middelen. ‘We hebben gezien dat dit mooie voordelen heeft, zoals: meer mogelijkheden om werk en privé op elkaar af te stemmen, meer regelmogelijkheden in het werk, minder reistijd en reisbewegingen, wat een belangrijke bijdrage kan leveren aan een meer duurzame samenleving. We hebben gezien dat dit evenwel ook een aantal nadelen heeft, zoals: het vervagen van de grens tussen werk- en privé, onvoldoende contact en ontmoeting tussen collega’s onderling en met leidinggevenden, en werkplekken die niet altijd aan alle arbo-eisen voldoen’, aldus de onderhandelingspartijen.

Wensen

Er zal in ieder geval een onderzoek worden gedaan onder rijksambtenaren en -werkgevers naar hun ervaringen met het thuiswerken, hun ideeën over hybride werken en hun wensen op dit gebied. Dat onderzoek richt zich op werknemers in alle werksoorten, ook daar waar niet of nauwelijks thuis is gewerkt. Partijen willen in het najaar van 2020 de definitieve onderzoeksopzet afspreken.

Verder wordt onderzocht of de huidige regelingen in de cao rijk voldoende passend zijn voor het hybride werken. Daarbij wordt ook gekeken naar de huidige situatie, waarbij thuiswerken voor velen nog lang realiteit zal zijn. De uitkomsten kunnen reden zijn voor afspraken in de volgende cao rijk.

Football news:

Zidane op ISCO ' s woorden: het is ambitie. Iedereen wil
Bartomeu O VAR: in de wedstrijd tegen Real Madrid werd een niet-bestaande boete toegekend. De voorzitter van Barcelona, Josep Bartomeu, sprak over de referee in de wedstrijd van de 7de ronde van La Liga met Real Madrid.Ik hoorde dat Ramos de eerste was die de regels in Langle brak. Wij zullen dit punt in overweging nemen en de belangen van Barcelona verdedigen. We hebben het verzoek ingediend omdat het onmogelijk is dat de VAR-criteria verschillen in verschillende matches. Als er gesprekken waren tussen de scheidsrechters, willen we weten hoe de besluitvorming van de hoofdschef verliep. Het zijn normale gesprekken. Maar als we morgen iets te weten komen, zullen we handelen. Het belangrijkste is dat de criteria in elke wedstrijd verschillend zijn, en we moeten de Federatie aanmoedigen om collectief na te denken, want we hebben het meest eerlijke voetbal nodig. Wij willen dat deze technologieën de eerlijkste resultaten opleveren
Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn