Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Thierry Henry niet langer assistent bij België na aanstelling bondscoach Tedesco

Door onze sportredactie

Thierry Henry maakt sinds de aanstelling van bondscoach Domenico Tedesco niet langer deel uit van de technische staf van de Belgische nationale ploeg. De Franse oud-sterspeler was assistent-coach bij 'De Rode Duivels'.

"Thierry heeft met ons gesproken over zijn ideeën en we mochten hem graag, maar hij zal geen assistent meer zijn", maakte CEO Peter Bossaert van de Belgische voetbalbond KBVB woensdag bekend op een persconferentie. "We waarderen hem wel enorm."

De 45-jarige Henry was over twee periodes werkzaam als assistent bij België. Hij stond toenmalig bondscoach Roberto Martínez van 2016 tot 2018 bij en keerde in mei 2021 terug.

Tussendoor begon Henry bij AS Monaco aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Bij de club uit de Ligue 1 werd hij al na twintig wedstrijden ontslagen. Daarna was de oud-speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona coach van CF Montréal. Bij die Canadese MLS-lub stapte hij na enkele maanden op.

Na het vertrek van Martínez na het mislukte WK in Qatar gold Henry als een van de kandidaten om de Spanjaard op te volgen. Maar de KBVB koos uiteindelijk voor Tedesco. Onder de Italiaans-Duitse bondscoach is er geen plek meer voor de Fransman.

Thierry Henry troost Kevin De Bruyne na de vroegtijdige uitschakeling van België op het WK.Foto: Getty Images

Vermaelen voegt zich mogelijk bij technische staf

Tedesco brengt met onder anderen Andreas Hinkel zijn eigen assistenten mee. Mogelijk voegt Thomas Vermaelen zich ook bij de technische staf. De Belgische oud-verdediger beëindigde begin vorig jaar zijn carrière.

"We gaan binnenkort met Thomas spreken en hopen hem aan boord te houden", vertelde Bossaert. "Hij is een legende voor het Belgische voetbal."

Op 24 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma voor België. In de kwalificatie voor het EK in Duitsland speelt de ploeg van Tedesco dan tegen Zweden.