Netherlands

Thierry Baudet: Ik blijf openstaan voor verzoening

   

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet blijft openstaan voor verzoening met ‘hen die afstand meenden te moeten nemen van mij en onze partij’. “Ik sta altijd open voor gesprek en blijf gericht op verzoening.” Dat schrijft hij zaterdag in een mail aan FvD-leden.

Lees ook – Thierry Baudet wint zijn referendum, heeft Forum voor Democratie weer terug

Over het uiteenvallen van zijn partij schrijft hij: “De aanleiding voor deze clash blijft voor mij moeilijk te begrijpen: het willen instellen van een onderzoek naar eventuele ‘foute’ app-berichten is de correcte lijn. Pas daarna zouden al-dan-niet sancties moeten volgen. Maar op basis van louter een krantenartikel mensen lukraak royeren is onacceptabel in een fatsoenlijke partij.

Vermoedelijk gaan er dan ook andere oorzaken schuil achter de botsing van afgelopen tijd. Dalende peilingen hebben zonder twijfel tot irritatie en spanningen geleid. Het feit dat we – vanwege de coronaregels – al maanden niet bij elkaar kunnen komen om zaken uit te spreken. En elkaar in de ogen te kijken. Spaaklopende ambities, carrièrepaden, humeuren en temperamenten – van alles speelde denk ik mee.”

Samen met Olaf Ephraim zal Baudet ‘zo spoedig mogelijk’ een ledenvergadering organiseren, waarop een nieuw bestuur wordt voorgedragen, een nieuwe kieslijst en een verkiezingsprogramma.

Chris Aalberts houdt de opstappers bij.

De gehele mail van Baudet

Beste leden,

Met een dubbel gevoel werd ik vanochtend wakker. Allereerst natuurlijk grote dankbaarheid en blijdschap voor de enorme, overweldigende steun vanuit u allen voor mij en mijn leiderschap. Zes jaar van mijn leven heb ik gewijd aan de opbouw van Forum voor Democratie. We hebben pieken en dalen meegemaakt. Ik was bereid een stap terug te doen om de partij bijeen te houden, maar toen de dolken in mijn rug ook daarna bleven komen, moest ik terugvechten.

Dat is gelukt. We gaan samen verder. En dat voelt goed.

Tegelijkertijd voel ik me natuurlijk verdrietig over de situatie die is ontstaan: en ik betreur het vertrek van mensen die zich wél in de missie van FVD konden vinden, maar nu tóch menen geen thuis meer te hebben in onze partij.

De aanleiding voor deze clash blijft voor mij moeilijk te begrijpen: het willen instellen van een onderzoek naar eventuele ‘foute’ app-berichten is de correcte lijn. Pas daarna zouden al-dan-niet sancties moeten volgen. Maar op basis van louter een krantenartikel mensen lukraak royeren is onacceptabel in een fatsoenlijke partij.

Vermoedelijk gaan er dan ook andere oorzaken schuil achter de botsing van afgelopen tijd. Dalende peilingen hebben zonder twijfel tot irritatie en spanningen geleid. Het feit dat we – vanwege de coronaregels – al maanden niet bij elkaar kunnen komen om zaken uit te spreken. En elkaar in de ogen te kijken. Spaaklopende ambities, carrièrepaden, humeuren en temperamenten – van alles speelde denk ik mee. Maar mensen kunnen daar ook weer van terug komen, en daarom blijf ik een hand uitsteken naar hen die afstand meenden te moeten nemen van mij en onze partij: ik sta altijd open voor gesprek en blijf gericht op verzoening.

Dan nu: aan de slag! Samen met Olaf Ephraim zal ik zo spoedig mogelijk een ALV organiseren, waarop een nieuw bestuur wordt voorgedragen, een nieuwe kieslijst en een prachtig verkiezingsprogramma.

Daarna: volop campagne. Want voor je ‘t weet, is het 17 maart!

Nogmaals dank voor alle steun, die sterkt mij echt enorm.

Thierry Baudet

Football news:

Udinese teken Fernando Llorente, Cutrone en verkopen Lasagne naar Verona voor 10 miljoen euro
Monaco heeft Onyekuru opnieuw uitgeleend aan Galatasaray.Galatasaray heeft de lening van Monaco winger Henry Onyekuru aangekondigd tot het einde van het seizoen. Volgens Transfermarkt kostte de deal de Turkse club 650 duizend euro. Het is de tweede keer dat de 23-jarige Nigeriaan aan Monaco wordt uitgeleend, eerder in de tweede helft van het seizoen 2019/20. In 4 wedstrijden van het huidige seizoen heeft Onyekuru een assist gemaakt. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Karavaev op de Eredivisie: de fans zijn gewend aan goals. Ook al verloor het team 2:3, Ze zijn blij dat Zenit verdediger Vyacheslav Karavaev, die eerder voor Vitesse speelde, sprak over de Nederlandse fans. De Nederlandse media vonden Vitesse onder Slutsky bijna het meest defensieve team. Ja? We hebben goed gescoord. Een ander ding is dat Leonid Viktorovich probeerde om een spel te bouwen in de verdediging, zodat minder, Dit is normaal. Daar zijn de fans gewend aan doelpunten, en zelfs als het team plotseling verloor, maar de score is 2:3, zijn ze blij omdat ze de doelpunten zagen scoren. Zelfs ik kon het niet begrijpen! Na 3:3 met PSV, was iedereen blij, lovend over ons
Mourinho over het ontslag van Lampard: voetbal is wreed, vooral de moderne
Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham