Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Theater Castellum definitief brandveilig verklaard

Deskundigen én vakmensen van de brandweer hebben theater Castellum gecontroleerd: het pand is helemaal brandveilig verklaard.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Alphen op vragen van Jeroen van Gool. De fractievoorzitter van het CDA vroeg zich af hoe het theater jarenlang in gebruik kon zijn zonder dat de tekortschietende brandveiligheid werd ontdekt. Er was uiteindelijk een anderhalf jaar durende verbouwing nodig om dat te verhelpen.

Alphen stelt dat Castellum nu helemaal aan de geldende regels voor brandveiligheid voldoet. Over het herstel hebben zowel de Veiligheidsregio Hollands Midden als een brandveiligheidsdeskundige vanuit het gespecialiseerde bureau Efectis meegepraat.

Steekproeven

Gedurende de verbouwing is regelmatig toezicht geweest vanuit het gemeentehuis en vanuit de directie van het bouwbedrijf, vertelt het gemeentebestuur. Bovendien hebben Veiligheidsregio en Efectis zelf steekproeven uitgevoerd. Die hele rapportage is vervolgens bij de veiligheidsregio op tafel gelegd en goedgekeurd, waarna de gebruiksvergunning is verleend.

Niet alleen is het stalen geraamte van het gebouw, waarvan destijds de coating niet deugde, nu in orde gemaakt. Ook zijn compartimenten (afsluitbare ruimtes) gemaakt, zodat een brandhaard zich niet door het hele gebouw kan verspreiden.