Netherlands

Texas mag aantal inleverpunten voor stemmen toch beperken

De gouverneur van de Amerikaanse staat Texas, Greg Abbott, mag het aantal inleverpunten voor ingevulde briefstembiljetten toch beperken, oordeelt het Hooggerechtshof van de staat. Een lagere rechtbank oordeelde eerder juist dat Abbott het aantal inleverpunten niet mocht beperken tot één per district.

De maatregel van Abbott heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat Harris County, het district met de grote stad Houston en 4,7 miljoen inwoners, maar één inleverpunt zal hebben. Critici zien in de maatregel een poging van de Republikeinse gouverneur om potentiële Democratische kiezers zoveel mogelijk uit te sluiten.

Nieuwssite Politico meldde zondag dat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in een peiling van de krant Dallas Morning News en de University of Texas at Tyler aan de leiding gaat in de Lone Star State. Sinds Jimmy Carter in 1976 is het geen Democraat meer gelukt om de presidentsverkiezingen in Texas te winnen.

Trump won de staat in 2016 met 9 procent verschil ten opzichte van Hillary Clinton. Een verlies in het Republikeinse bolwerk Texas, een staat met maar liefst 38 kiesmannen, zou voor Trump een mokerslag betekenen en een stunt zijn voor de Democraten.

Bijna 8 miljoen Texanen hadden dinsdag al gestemd, zo’n 90 procent van de opkomst in 2016 en een hoger aantal dan in elke andere Amerikaanse staat. Texaanse kiezers kunnen per post stemmen als ze ouder dan 65 zijn, ziek of gehandicapt zijn, of als zij niet aanwezig zijn in hun district.

Begin oktober bepaalde gouverneur Abbott dat het aantal inleverpunten beperkt werd. Volgens kiezers en burgerrechtenorganisaties levert dat met name de ouderen, gehandicapten en stadsbewoners extra moeilijkheden op bij het stemmen. Een hof van beroep zette vrijdag nog een streep door het bevel van de gouverneur omdat het volgens het hof een inbreuk vormde op het stemrecht en kiezers in gevaar bracht om te worden besmet het nieuwe coronavirus.

Meer Amerikanen dan ooit brengen bij de aankomende presidentsverkiezingen naar verwachting hun stem per brief uit vanwege de corona-epidemie. President Donald Trump en zijn Republikeinse partijgenoten beweren, in weerwil van wat experts zeggen, dat het stemmen per post verkiezingsfraude in de hand werkt.

Volgens de Democraten is dat een excuus van de Republikeinen om Democratische kiezers uit te sluiten en zo de verkiezingen naar hun hand te zetten. Het stemmen per post is op die manier uitgegroeid tot een van de grote twistpunten in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november.

Football news:

Koeman over de overwinning op Dynamo Kyiv: we bereikten ons doel-we bereikten de playoffs
Op 4:1 met Istanbul speelde Manchester United intens en genoot van de wedstrijd. We willen de eerste zijn in de groep Manchester United Head coach Ole Gunnar Solskjaer vatte de wedstrijd samen vanaf het allereerste begin, begonnen we intens te handelen, de jongens speelden gewillig en genoten van de wedstrijd. Dit is de Champions League, old Trafford-natuurlijk, het is een genoegen om hier te spelen. We hebben mooie goals gescoord, ik ben blij. We hebben één punt nodig om de play-offs te bereiken, maar natuurlijk willen we de groepsfase op de eerste plaats afronden. Van de Beek en Cavani wennen aan onze eisen. Donny kan in verschillende posities Spelen, en Edinson is een geweldige negen van het klassieke model. We hebben al lang geen spelers meer zoals hij. Rashford is zeer zeker van het nemen van de straf, en als Brunu besloot om het door te geven aan hem, waarom niet? Martial nam ook een straf in de wedstrijd tegen Leipzig-dus waarom niet blijven delen? Lindelof heeft een rugprobleem, Aaron WAN-Bissaka heeft een enkelblessure - maar ik hoop dat ze klaar zijn tegen het einde van de week Solskjaer vertelde BT Sport
Forward Ferencvaros trol Cristiano: vierde een doel in zijn stijl. Ronaldo reageerde met een doel en een zeer boze blik . De Hongaren hielden het bijna vol in Turijn. Juventus haalde alleen een 2-1 thuiswedstrijd uit tegen de Hongaarse kampioenen aan het eind van de wedstrijd. De masters en misten de eerste! Ferencvaros is ontsnapt in een tegenaanval, Gen neergeschoten van de verdediger en de bal vloog naar murto zijn Usuni-Albanees gevlogen in gate. Daarna vierden ze een doel in Cristiano stijl
Morata scoorde 5 doelpunten in 4 wedstrijden in de Champions League voor Juve. Zijn beste resultaat is 5 in 12 wedstrijden in het seizoen 2014-2015
Holand scoorde 15 goals in de Champions League de snelste. 7 wedstrijden beter dan het record, Borussia Dortmund Striker Erling Holand scoorde een dubbele tegen Brugge in de competitie.De Noorse speler heeft 16 doelpunten in 12 Champions League wedstrijden. Hij haalde de 15-goal mark de snelste. Het kostte Rood van Nistelrooy en Roberto Soldado 19 wedstrijden om 15 goals te scoren, Harry Kane 20. Cristiano Ronaldo scoorde 15 goals in 51 wedstrijden, Lionel Messi in 29 wedstrijden, Robert Lewandowski in 25 wedstrijden
De Brugge forward wilde niet naar de bus, en hij werd eruit gezet, dezelfde Dennis die scoorde voor Zenit. In de Zenit-groep is Brugge te vinden in Borussia. De Belgen verloren thuis 0:3, en gingen op de weg zonder de belangrijkste aanvallende speler-Nigeriaanse Dennis Bonaventure. Strange: meestal speelt hij vooruit in de Champions League (255 minuten voor 3 wedstrijden), maar hij wordt beschermd in het kampioenschap (367 minuten). Dennis is in goede conditie, maar hij zit niet in het team - hij overtrad de regels van de club, verklaarde team coach Philippe Clement
Ronaldo scoorde 15 opeenvolgende seizoenen in de Champions League