Netherlands

Texanen gevraagd stroomverbruik te verlagen vanwege hittegolf

Foto: ANP

De uitbater van het stroomnetwerk in Texas heeft consumenten gevraagd het elektriciteitsverbruik zoveel mogelijk te beperken omdat de Amerikaanse staat gebukt gaat onder een hittegolf en meerdere energiecentrales platliggen voor onderhoudswerkzaamheden.

Het verzoek komt van netwerkbeheerder Electric Reliability Council of Texas. Centrales met een gezamenlijk vermogen om ongeveer 2,2 miljoen huishoudens in de staat van stroom te voorzien liggen stil voor reparatiewerkzaamheden, terwijl in grote Texaanse steden als Dallas en Houston de temperaturen deze week naar verwachting oplopen naar bijna 40 graden. Volgens de netwerkbeheerder zal worden onderzocht waarom zoveel centrales tegelijk uit dienst zijn.

Begin dit jaar werd Texas juist nog getroffen door een zware winterstorm en strenge vrieskou die voor stroomuitval en andere grote problemen zorgden. Er kwamen ongeveer honderd mensen om in Texas door de extreme kou.

Football news:

Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg
Mkhitaryan wil concurreren met Roma voor de scudetto: er zal niets meer over zonder trofeeën aan het einde van zijn carrière
Pavel Nedved: Ronaldo is een garantie voor doelen, een bijzonder waardevolle speler. Juve is wedden op hem