Netherlands

Tennisster Halep wint titel in Rome na opgave van Pliskova

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Roemeense tennisster Simona Halep heeft voor de eerste keer het graveltoernooi in Rome op haar naam geschreven. De nummer 2 van de wereld nam het in de finale op tegen de Tsjechische titelverdedigster Karolina Pliskova. De nummer 4 van de mondiale ranglijst staakte in de tweede set de strijd wegens een blessure.

Pliskova kon al in de eerste set duidelijk niet voluit gaan. Halep won afgetekend met 6-0. De 28-jarige Tsjechische, met een dik verband rond de dij, probeerde het nog wel in de tweede set, maar gaf bij een achterstand van 2-1 op. De partij was op dat moment 33 minuten aan de gang.

De 28-jarige Halep bereikte tijdens het toernooi in Rome in 2017 en 2018 ook de eindstrijd, maar toen verloor ze beide finales van de Oekraïense Elina Svitolina. De Roemeense veroverde haar 22e titel op de WTA Tour. Pliskova bleef op zestien titels staan.

Halep is bezig aan een sterke reeks. Voor de coronapauze won ze in februari het toernooi van Dubai en in augustus keerde ze terug op de baan met een zege in Praag. De toernooien in de Verenigde Staten, waaronder de US Open, liet ze schieten om zich volledig te concentreren op het gravelseizoen. Halep is één van de favorieten bij het grandslamtoernooi op Roland Garros, dat zondag begint. In 2018 zegevierde ze in Parijs.

Football news:

👏 De hele wereld praat over Khabib ' s vertrek en feliciteert hem met zijn overwinning. Zij eisen de eerste plaats in de waardering voor hem en respecteren de wens om bij zijn familie te zijn hier Conor, Ronaldo, Joe Rogan en anderen
Klopp Pro 2:1 met Sheffield: wint 2:0 of 3:0 komen wanneer je fel vecht in games als deze
Messi herhaalde zijn slechtste zegereeks-6 wedstrijden zonder doelpunten voor Real Madrid
Schalke is 21 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen in de Bundesliga en bevindt zich op de voorlaatste plaats
Suarez deelt de eerste plaats in de La Liga goalscoring race met Fati en Paco, met 5 (4+1) punten in 5 wedstrijden
Real Madrid verslaat Barcelona met overwinningen in full-time officiële wedstrijden-97 vs 96
Lampard in de aflevering met Maguire en Aspilicueta: a Clean penalty in favor of Chelsea