Netherlands

Tennisser Berrettini de sterkste op gras van Queen’s

Foto: ANP

Tennisser Matteo Berrettini heeft het toernooi van Queen’s gewonnen. De als eerste geplaatste Italiaan versloeg op het Londense gras in de finale de voor eigen publiek spelende Brit Cameron Norrie. Hij had daarvoor drie sets nodig, 6-4 6-7 (5) 6-3.

Het is de vijfde titel voor Berrettini, zijn tweede dit seizoen. In april won hij in Belgrado. Norrie speelde nu al drie finales, maar heeft nog geen ATP-toernooi gewonnen. Eerder dit jaar was hij ook al runner-up in Estoril en Lyon. Berrettini was bovendien de eerste debutant die won op Queen’s, sinds de fameuze Duitser Boris Becker in 1985.

“Dit is verreweg de mooiste prijs die ik ooit heb gewonnen, met alle respect voor de voorgaande zeges”, sprak hij. “Het was voor mij een ongelooflijke week. Het is te gek voor woorden dat ik nu in een zelfde rijtje sta als Boris Becker. Sinds ik een kind was droom ik er al van dit toernooi te winnen. Het is ongelooflijk dat het nu is gelukt.”

Het was niet gemakkelijk, voegde Berrettini er aan toe. “Mijn tegenstander is een geweldige speler. Het verschil was niet groot. Ook hij heeft een geweldige partij gespeeld.”

Football news:

PSG, groeten uit Balashikha. We plaatsten uw berichten op billboards rond het Parc des Princes veld
Juventus staat 10 punten achter de kopgroep Napoli na 4 rondes van de Serie A
Tiago zal niet spelen voor Liverpool met Norwich en Brentford als gevolg van een kalf blessure
Oh, shit! En ze willen voor Juve spelen? Allegri zwoer na de wedstrijd met Milan
Watzke op Holand ' s vertrek: voor het begin van het seizoen zeiden ze dat Hij ons zeker zou verlaten, maar hij is nog steeds hier
Roy Keane: Tottenham was zo slecht tegen Chelsea dat ik het niet kon geloven. Spelers willen zich niet verdedigen
Ancelotti over het WK om de 2 jaar: laten we het elk jaar houden, want dit is het geval