Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ten Hag knokt zich met Manchester United in slotfase naar zege op City

Door onze sportredactie

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft zaterdag een memorabele editie van de Manchester Derby gewonnen. 'The Red Devils' maakten in de slotfase mede dankzij een controversiële treffer een 0-1-achterstand goed: 2-1.

Door de zege nadert Manchester United de stadgenoot tot op een punt: 38 om 39 punten. Arsenal leidt de dans met 44 punten. De Londenaren spelen zondag eveneens een derby, tegen Tottenham Hotspur.

Halverwege stond het 0-0 op Old Trafford, waarna na rust de doelpunten vielen. Manchester City kwam op voorsprong via Jack Grealish. De landskampioen leek het duel rustig uit te spelen, maar vergiste zich in de stootkracht van de thuisploeg.

Over de 1-1 van Bruno Fernandes, die profiteerde van een buitenspelsituatie van Marcus Rashford, zal nog lang worden nagepraat. Vlak na de gelijkmaker ging Manchester United erop en erover dankzij Rashford.

Bij Manchester United ontbrak de vrijdag vastgelegde Wout Weghorst nog. De van Burnley gehuurde aanvaller zat wel op de tribune.

Derby was belangrijk meetmoment voor Manchester United

Op 2 oktober ging Manchester United nog met liefst 6-3 ten onder tegen Manchester City. Daarna richtten 'The Red Devils' zich op. De ene zege volgde op de andere, waardoor de Engelse recordkampioen razendsnel terrein won op de ranglijst.

De derby van zaterdag werd door velen beschouwd als een belangrijk meetmoment voor het team van Ten Hag: hoe zou zijn team zich houden tegen de ploeg die in vier van de laatste vijf seizoenen beslag legde op de titel in Engeland?

Manchester United, met Tyrell Malacia in de basis, liet Manchester City voor rust niet in het spel komen. Kevin De Bruyne en Erling Haaland werden aan banden gelegd door Fred en Raphaël Varane, waarmee de thuisploeg de voornaamste bronnen van gevaar van 'The Citizens' neutraliseerde.

De grootste kansen in het eerste bedrijf waren voor Manchester United. Eerst zag Rashford zijn inzet van de lijn worden gekeerd door Manuel Akanji nadat hij de ver uit zijn doel gekomen Ederson had omspeeld. Daarna ging de aanvaller alleen af op de Manchester City-doelman, maar kwam hij tot een matige doelpoging.

Omstreden treffer helpt ploeg Ten Hag langszij

Met Antony in plaats van Anthony Martial probeerde Manchester United het Manchester City nog lastiger te maken. De landskampioen voetbalde na rust makkelijker onder de druk van de thuisploeg uit. Langzaam werd Manchester City de bovenliggende partij en na zestig minuten viel de 0-1. Na een prachtige actie van Kevin De Bruyne kopte Jack Grealish raak.

Manchester United was nu genoodzaakt om meer risico's te nemen, maar de ploeg van Ten Hag bleef vaak geduldig opbouwen. Vrijwel uit het niets viel na 78 minuten de gelijkmaker. Rashford stond duidelijk buitenspel, maar de aanvaller liet het afronden aan Bruno Fernandes. Na overleg met zijn assistent-scheidsrechter wees Gary Beswick naar het midden, wat tot woedende reacties van Manchester City-spelers leidde. Rashford leek immers hinderlijk buitenspel te staan.

De supporters van Manchester United waren nog niet uitgejuicht of het stond al 2-1. Op aangeven van invaller Alejandro Garnacho trof Rashford doel. Nathan Aké, die verder sterk speelde, verzuimde hierbij om de voorzet eruit te halen. Een serieus slotoffensief van Manchester City bleef uit, waardoor Ten Hag een zeer belangrijke zege boekt.