Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ten Hag en Manchester United moeten Eriksen maandenlang missen

Door onze sportredactie

Trainer Erik ten Hag kan bij Manchester United voorlopig geen beroep doen op Christian Eriksen. De Deen is naar verwachting zo'n drie maanden uit de roulatie door een enkelblessure, meldt de Engelse topclub dinsdag.

Uit de eerste diagnose blijkt dat de dertigjarige Eriksen waarschijnlijk tot eind april of begin mei uit de roulatie zal zijn. De middenvelder wordt nog verder onderzocht.

Eriksen raakte afgelopen zaterdag geblesseerd in de vierde ronde van het FA Cup-duel met Reading (3-1-zege). Hij viel vroeg in de tweede helft uit na een overtreding van Reading-aanvaller Andy Carroll en verliet Old Trafford op krukken.

De blessure van Eriksen is een zware tegenvaller voor Manchester United. De spelmaker was een vaste waarde onder Ten Hag. Dit seizoen speelde hij in totaal 31 officiële wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Eriksen maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Brentford naar Manchester United. Bij Brentford maakte hij in februari zijn eerste speelminuten sinds hij op het EK van 2021 een hartstilstand kreeg.

Manchester United vervolgt het seizoen woensdag op Old Trafford met de return tegen Nottingham Forest in de halve finales van de League Cup. De ploeg van Ten Hag won de heenwedstrijd met 0-3. In de Premier League staan 'The Red Devils' vierde.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.