Netherlands

Team Kopen Zonder Kijken gaat juist voor 'de lelijke eendjes'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

In 'Kopen Zonder Kijken' laten stellen niet alleen de zoektocht naar het huis van hun dromen aan anderen over, maar óók de aankoop. Hoewel de koppels het vaak best spannend vinden al hun geld uit handen te geven, is er volop vertrouwen in Martijn Krabbé en zijn team: makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkens. Dat het programma zo'n succes zou zijn hadden ze niet verwacht, zo vertelt het duo aan 'Televizier'.

"Voor sommigen is dit programma de ideale oplossing om toch aan een huis te komen"

De huizenmarkt is oververhit en voor veel mensen is het bijna onmogelijk om een woning naar hun zin te kunnen kopen. Gelukkig zijn daar Martijn en zijn mannen om stellen aan hun droomhuis te helpen. Een huis dat de deelnemers pas voor het eerst zien nádat de koopovereenkomst getekend is.

Je zou wel gek zijn om mee te willen doen, maar toch telt het programma inmiddels drie seizoenen. "Voor sommigen is dit programma de ideale oplossing om toch aan een huis te komen", verklaart makelaar Alex. "Ze krijgen niet alleen de hulp van Bob, mijzelf en onze fantastische styliste Roos, achter de schermen werken er wel honderd mensen aan een seizoen Kopen Zonder Kijken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kopen Zonder Kijken-stel ontevreden over nieuw huis

De wensen van de koppels zijn echter niet altijd even realistisch en het komt dan ook wel eens voor dat het programma niet in staat is aan alle eisen te voldoen, een bouwval koopt of zelfs helemaal geen huis oplevert - iets wat in de vorige twee seizoenen al gebeurde. "Bob en ik kunnen er wel doorheen kijken, wij zien de potentie van een huis, de kandidaten niet. Soms zijn er beteuterde blikken: moeten we hier gaan wonen? (...) Juist bij de lelijke eendjes liggen de kansen, daar kun je echt iets moois van maken."

Als er eenmaal genoeg gesloopt, geverfd en verbouwd is om het naar de zin van de kopers te maken is het grote moment daar: de oplevering. Een spannend moment voor iedereen, zo vertelt Alex: "Bob, Roos en ik mogen dan niet mee. We staan buiten te wachten en luisteren soms door de brievenbus om hun reacties te horen." Of ze gaan stiekem in de hal staan als presentator Martijn de kandidaten mee naar boven neemt, zo onthult Bob. "Als er bij de kandidaten tranen van geluk in de ogen staan en je ziet: hier gaan ze heel gelukkig worden, vinden wij dat prachtig. Daar doen we het voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers leven mee met Kopen Zonder Kijken-pechvogels

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast bij Videoland.

Football news:

Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test
Barcelona heeft in principe overeenstemming bereikt met de spelers om de salarissen te verlagen. De club zal 122 miljoen euro besparen
Barca presidentskandidaat farre: we moeten Neymar terughalen. Hij wil ook
Maradona ' s zoon nam afscheid van zijn vader: je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem.Diego Maradona Jr., de zoon van overleden voormalig Argentijnse voetballer Diego Maradona, nam afscheid van zijn vader. Je hebt geen idee hoe gelukkig ik met je was... Ik voelde me onoverwinnelijk toen jij er was. Je hebt geen idee hoe erg ik je knuffels zal missen, hoe erg ik de tijden zal missen dat we samen zaten en onze geliefde Napoli zagen spelen! En mijn kinderen? Hoe kunnen ze leven zonder zo ' n liefhebbende grootvader? Ik beloof dat ze je altijd zullen herinneren, je beschermen en trots over hun grootvader spreken. Papa, kapitein van mijn hart, Je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem. Wacht op mij, Ik zal je vinden als mijn tijd komt, want ik heb altijd bij je willen zijn. Omdat de zoon niet bang is voor iets naast zijn vader. Goede reistien van mijn hart. Ik hou van jeMaradona' s zoon schreef op instagram. Maradona is de belangrijkste figuur in het leven van regisseur Paolo Sorrentino. Hij gelooft dat Diego hem gered heeft van de dood en noemt de Argentijn zijn gids naar de wereld van de kunst