Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Te Wierik vindt onderdak bij FC Emmen na tussentijds vertrek bij FC Groningen

Door onze sportredactie

Mike te Wierik vervolgt zijn loopbaan bij FC Emmen. De verdediger liet dinsdag zijn contract bij FC Groningen ontbinden en heeft een dag later dus een nieuwe werkgever gevonden.

De dertigjarige Te Wierik speelde vanaf 2017 bij FC Groningen, tussentijds onderbroken door een kortstondig verblijf bij Derby County. De afgelopen maanden kwam de verdediger steeds minder in de plannen van de Eredivisie-hekkensluiter voor. Zijn laatste basisplaats dateerde van 13 november vorig jaar.

Daarop besloot Te Wierik zijn contract in Groningen te laten ontbinden. Dit gaf hem de mogelijkheid om ook na het sluiten van de transfermarkt een nieuwe werkgever te vinden. Nog geen etmaal later is de Hengeveldenaar daar dus in geslaagd.

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers is verheugd over de komst van de routinier. "Het binnenhalen van Mike was voor ons een buitenkans", zegt hij op de clubsite. "Hij is een zeer betrouwbare speler met een schat aan ervaring. Hij weet precies wat er gevraagd wordt en kan daarin een belangrijke aanvulling zijn in onze selectie. Bovendien kan hij de ploeg op sleeptouw nemen."

Te Wierik is de derde winterse versterking van FC Emmen. Eerder werden al linksback Dennis Vos en linksbuiten Jeremy Antonisse op De Oude Meerdijk verwelkomd. Dit tweetal was afkomstig van PSV.

Te Wierik begon zijn profloopbaan bij Heracles Almelo, waar hij zeven seizoenen speelde. De verdediger heeft in Emmen een contract tot de zomer van 2025 getekend. De Drentse club bekleedt de zestiende positie in de Eredivisie en strijdt dus - net als FC Groningen - tegen degradatie.

Lees meer over:

FC Groningen Eredivisie FC Emmen Voetbal