De aanklager betaald voetbal gaat geen onderzoek instellen naar Oussama Tannane voor zijn tirade in de uitwedstrijd van Vitesse tegen ADO Den Haag (0-2). De aanvaller kreeg zondag in een paar seconden twee gele kaarten voor commentaar op de leiding.

De 26-jarige Tannane richtte zich aan het einde van de eerste helft boos tot scheidsrechter Richard Martens, omdat hij geen vrije trap kreeg. De aanvaller moest zijn woede-uitbarsting bekopen met geel en noemde de arbiter daarna "mafkees".

Dat leverde hem direct een tweede gele kaart en dus rood op. Daarna zei Tannane nog meermaals "mafkees" en "clown" in het gezicht van Martens.

De kans was aanwezig dat de tuchtcommissie een zaak zou starten tegen Tannane, omdat hij zich na zijn rode kaart nog misdroeg. De aanklager laat het hier echter bij, waardoor de Marokkaans international maar één wedstrijd aan de kant hoeft te staan.

Tannane ging maandag in gesprek met VI al door het stof voor zijn gedrag. "Dit is een goed leermoment voor mij geweest. Ik kijk nu alleen nog maar vooruit en wil het goede spel doortrekken en belangrijk zijn voor Vitesse."

Vitesse wacht zondag zonder Tannane een thuiswedstrijd tegen PSV (aftrap 14.30 uur). De Arnhemmers zijn goed aan het Eredivisie-seizoen begonnen en staan na vijf speelronden op de derde plek met twaalf punten, één minder dan koploper PSV.

Oussama Tannane noemde scheidsrechter Richard Martens 'mafkees' en 'clown'. (Foto: Pro Shots)

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie