Netherlands

Taliban vallen luchthaven in grote stad Afghanistan aan

Kandahar De Taliban voerden zeker drie raketaanvallen uit op de luchthaven van de tweede stad van Afghanistan. Vooralsnog zijn geen gewonden gemeld.

De Taliban in Afghanistan hebben in de nacht van zaterdag op zondag de luchthaven aangevallen van het zuidelijke Kandahar, de tweede stad van het land. Volgens internationale persbureaus ging het om zeker drie raketaanvallen. De luchthaven is voorlopig gesloten, onder meer vanwege een beschadigde landingsbaan.

Volgens de Afghaanse autoriteiten zijn er vooralsnog geen doden of gewonden gemeld. Een woordvoerder van de Taliban zegt tegen persbureau Reuters de luchthaven te hebben aangevallen omdat deze werd gebruikt voor vijandelijke luchtaanvallen op hen. De Taliban rukten de afgelopen weken op naar Kandahar. Er kwamen al eerder berichten van geweld in en rond de stad.

Hoewel de meeste recentelijke confrontaties tussen de Taliban en het Afghaanse leger plaatsvinden in gebieden met een relatief lage bevolkingsgraad, dreigt het geweld zich te verplaatsen naar grotere steden en andere dichtbevolkte gebieden. Zo vonden naast in Kandahar de afgelopen dagen opnieuw gevechten plaats in Herat, de derde stad van het land, en Lashkar Gah, hoofdstad van de zuidelijke provincie Helmand.

Lees ook: China vraagt Taliban om hulp tegen moslim-extremisme

Vertrek buitenlandse troepen

De Taliban wint de afgelopen maanden aan terrein in Afghanistan nadat het grootste deel van de westerse mogendheden zijn vertrokken uit het land. Dat leidt tot gewelddadige confrontaties met Afghaanse regeringstroepen, die zich nu zonder buitenlandse steun staande proberen te houden tegenover de extremistische groepering.

Bij het Afghaanse oorlogsgeweld zijn in mei en juni 2.392 burgerslachtoffers gevallen, volgens cijfers die de Verenigde Naties afgelopen week publiceerde. Dat is evenveel als in de eerste vier maanden van 2021 samen, en het hoogste aantal dat in deze maanden werd geteld sinds de VN de cijfers begon bij te houden in 2009.

Football news:

Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona
Simeone over Milaan: spelen met zo ' n club in de Champions League is fantastisch. Het topteam dat de afgelopen jaren is gegroeid