Netherlands

Taliban kondigen bestand aan voor einde ramadan

De Taliban hebben voor deze week een drie dagen durend bestand in Afghanistan aangekondigd. Het staakt-het-vuren valt samen met het einde van de islamitische vastenmaand ramadan.

Taliban-woordvoerder Mohammad Naeem zegt dat het bestand ertoe moet leiden dat Afghanen vredig en veilig het feest Eid-al-Fitr kunnen vieren. Het feest ter afsluiting van de ramadan begint op woensdag of donderdag, afhankelijk van waarnemingen van de maan. Talibanstrijders hebben de opdracht gekregen om vanaf dan gedurende drie dagen de wapens neer te leggen.

De afgelopen maanden neemt de onrust in Afghanistan toe, onder meer vanwege de aankondiging van de Verenigde Staten om alle militairen uit het land terug te trekken.

Aanslag school Kabul

Zaterdag vielen bij een aanslag op een school in de hoofdstad Kabul nog zeker zestig doden. Meer dan 150 mensen raakten gewond bij de ontploffingen toen de lessen net waren afgelopen. De meeste slachtoffers zijn tienermeisjes.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. De Afghaanse regering houdt de Taliban verantwoordelijk, maar die ontkennen betrokkenheid.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten