Netherlands

Sylvana Simons stapt uit raad Amsterdam, richt zich op Tweede Kamerverkiezingen

Sylvana Simons geeft haar zetel in de Amsterdamse gemeenteraad voor Bij1 op. Ze gaat campagne voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

"Bij1 is bijna vier jaar geleden opgericht om in de landelijke politiek een plek aan tafel op te eisen. Dat moment is nu!", zegt ze op Twitter.

De ledenvergadering van Bij1 stelde vandaag de kieslijst en het verkiezingsprogramma vast. De partij afficheert zich als de partij met het meest linkse, groene en inclusieve programma van Nederland. "Radicale gelijkwaardigheid" wordt als een van de kernwaarden genoemd.

Simons is zoals verwacht lijsttrekker. De tweede plek op de kieslijst is voor kunstenaar Quinsy Gario. Hij stond aan de wieg van de acties tegen Zwarte Piet. Cultureel antropoloog en hoogleraar Gloria Wekker, schrijfster Anousha Nzume en actrice Romana Vrede zijn lijstduwer.

Denk

Simons trad in 2016 toe tot Denk maar stapte nog hetzelfde jaar met ruzie op. In 2017 begon ze een eigen partij, de voorloper van Bij1. Een poging om in de Tweede Kamer te komen mislukte.

In 2018 kwam de partij met één zetel in de Amsterdamse gemeenteraad. Haar duoraadslid Jazie Veldhuyzen neemt daar haar taken over.

Football news:

Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader
Ronaldo was mijn held. Voor kinderen uit Portugal was hij altijd een voorbeeld
Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca
Sommige spelers van de Real Madrid Foundation geloven dat een verandering van coach gunstig zal zijn voor het team (COPE)