Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Swiatek met 31e zege op rij naar vierde ronde Roland Garros

Foto: ANP

De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft met haar 31e zege op rij de vierde ronde bereikt van Roland Garros. De nummer 1 van de wereld versloeg Danka Kovinic uit Montenegro op het Court Philippe Chatrier in twee sets: 6-3 7-5. Swiatek verloor in de tweede set na een voorsprong van 4-1 vier games achter elkaar, maar herpakte zich en haalde de partij alsnog zonder setverlies binnen.

De 20-jarige Poolse, in 2020 winnares in Parijs, is al maanden ongeslagen. Haar laatste nederlaag dateert van eind februari in Dubai. Swiatek won daarna de toernooien van Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart en Rome. Op Roland Garros heeft ze in drie partijen nog geen set verloren. In de vierde ronde speelt Swiatek tegen de Française Alizé Cornet of Qinwen Zheng uit China.

De Roemeense Irina-Camelia Begu maakte een einde aan de opmars van de Française Leolia Jeanjean, de nummer 227 van de wereld die met een wildcard mocht meedoen in Parijs. Jeanjean schakelde in de tweede ronde de Tsjechische Karolina Pliskova uit, maar was kansloos tegen Begu (6-1 6-4). De Roemeense nummer 63 van de wereld staat voor het eerst sinds 2016 in de vierde ronde van Roland Garros.