Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Swiatek klopt Muchová in spannende finale en wint voor derde keer Roland Garros

Door onze sportredactie

Iga Swiatek heeft zaterdag voor de derde keer Roland Garros gewonnen. De nummer één van de wereld was in een spannende finale in drie sets te sterk voor Karolína Muchová. Het werd 6-2, 5-7 en 6-4

De pas 22-jarige Swiatek leek aanvankelijk op weg naar een eenvoudige overwinning, maar in de tweede set ging het nadat zij op een 3-0-voorsprong was gekomen toch nog mis. Muchova knokte zich knap terug en won de set met 7-5.

In de derde set knokte Swiatek zich twee keer terug van een break achterstand. In de negende game overleefde ze opnieuw een breakpoint en kwam zo op een 5-4-voorsprong. In de game daarna wist Swiatek Muchová te breken, waarmee de partij beslist was.

Swiatek, die zonder setverlies de halve finale had bereikt, gold voorafgaand aan de wedstrijd als de torenhoogte favoriet. Muchová, de nummer 43 van de wereld, mocht al enigszins van geluk spreken dat zij de eindstrijd had bereikt. In de halve finale overleefde ze nog een matchpoint tegen Aryna Sabalenka.

Karolína Muchová moest in de finale van Roland Garros haar meerdere erkennen in Iga Swiatek.Foto: Getty Images

Swiatek heeft vier Grand Slam-zeges op zak

Swiatek was in 2020 en 2022 ook al de beste in de Franse hoofdstad. Vorig jaar schreef de Poolse ook al de US Open op haar naam, waardoor ze nu op vier Grand Slam-zeges staat.

Voor de 26-jarige Muchová was het de eerste keer dat zij in de finale van een Grand Slam stond. Op Roland Garros was de Tsjechische zelfs nog nooit verder gekomen dan de derde ronde. Muchová was twee jaar geleden al wel halvefinaliste op de Australian Open.

Bij de mannen gaat de finale zondag tussen Novak Djokovic en Casper Ruud. De 36-jarige Djokovic kan zijn 23e Grand Slam-titel winnen en daarmee alleen recordhouder worden wat betreft het aantal Grand Slam-titels. Op dit moment deelt hij dat record nog met Rafael Nadal.