Netherlands
This article was added by the user Isaac Green. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Supporters ADO vernielen eigen bussen richting Breda

Supporters van ADO Den Haag hebben afgelopen dinsdag 'grote vernielingen' toegebracht aan hun eigen supportersbussen. De club heeft aangifte gedaan van vernieling en neemt bij een eventueel volgend duel in de play-offs geen fans mee. "Hiermee krijgt de play-offwedstrijd tegen NAC voor ADO Den Haag toch een nare nasmaak."

ADO won de uitwedstrijd tegen NAC met 2-1 door doelpunten van Sem Steijn en Sacha Komljenovic. Op weg naar de uitwedstrijd en op de weg terug hebben de supporters volgens ADO 'enorme schade' aangebracht aan de bussen van hun partner Van Heugten Tours. "Het is onbegrijpelijk dat er moedwillig vernielingen worden aangericht aan bussen van onze gewaardeerde partner én ADO Den Haag supporter."

Ook zou het voor de buschauffeurs en stewards een 'onveilige en nare ervaring' zijn geweest. De club zegt dat er duidelijk een grens is overschreden, waardoor er maatregelen worden getroffen. Mocht ADO verder komen in de play-offs voor promotie, dan zal het geen buscombi meer inzetten.

Geen supporters

Omdat de wedstrijden in de nacompetitie als 'risicowedstrijd' worden bestempeld is er überhaupt geen autocombi mogelijk. Dat betekent dat er dus geen supporters van ADO bij de eventuele volgende uitwedstrijd zullen zijn.

ADO Den Haag heeft inmiddels excuses aangeboden aan de busmaatschappij en de betreffende chauffeurs. Ook is er aangifte gedaan van de vernielingen van de supporters aan de bussen. De club baalt dat het hiermee ook supporters raakt die het beste met de club voor hebben. "Helaas zijn zij nu ook de dupe van deze misdragingen. De club gaat zich beraden hoe zij in de toekomst het bijwonen van uitwedstrijden zal faciliteren voor eenieder die zich wel kan gedragen", aldus ADO.