Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Succestrainer Renard vier maanden voor WK aangesteld als bondscoach Franse voetbalsters

Door onze sportredactie

Hervé Renard is donderdag aangesteld als bondscoach van de Franse voetbalsters. De Fransman, die als bondscoach meerdere successen boekte bij de mannen, is de opvolger van de bekritiseerde Corinne Diacre.

Renard nam donderdag ontslag als bondscoach van Saoedi-Arabië, waarmee hij op het WK in Qatar voor een sensatie zorgde door Argentinië te verslaan in de groepsfase. Hij won in 2012 met Zambia de Afrika Cup en deed dat drie jaar later nogmaals met Ivoorkust. In 2018 was hij bondscoach van Marokko, waarmee hij strandde in de groepsfase van het WK in Rusland.

Het bondscoachschap van Frankrijk wordt zijn eerst klus in het vrouwenvoetbal voor de 54-jarige Renard. Hij tekende donderdag een contract tot en met de Olympische Spelen van 2024 bij de Franse bond.

Over een kleine vier maanden wacht Frankrijk het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het land tot de kanshebbers behoort. De Franse vrouwen zijn ingedeeld in groep F met Jamaica, Brazilië en Panama.

Met de aanstelling van Renard hoopt de Franse bond kort voor het WK rust te creëren bij de nummer vijf van de FIFA-ranking. In februari maakten topspeelsters Wendie Renard (geen familie van Hervé Renard), Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto bekend dat ze onder Diacre niet meer voor Frankrijk uitkomen. Dat leidde op 9 maart tot het vertrek van Diacre.

Lees meer over:

Hervé Renard Voetbal WK voetbal