Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Succescoach Spalletti vertrekt na dit seizoen bij landskampioen Napoli

Door onze sportredactie

Luciano Spalletti vertrekt na dit seizoen bij landskampioen Napoli. Dat heeft voorzitter Aurelio De Laurentiis van de landskampioen zondagavond op de Italiaanse televisie bevestigd. Volgens de voorzitter heeft Spalletti om een sabbatical gevraagd.

"Spalletti is een vrij man", zei De Laurentiis. "Hij kwam naar me toen en zei dat hij alles heeft gegeven en dat de cirkel rond is. Hij zei dat hij liever een sabbatical neemt dan doorgaat."

"Als iemand naar je toekomt en zegt dat hij een sabbatical wil nemen, wat doe je dan? In het leven moet je altijd vrijgevig zijn. We moeten zijn verlangen accepteren."

Het nieuws komt niet onverwachts, want vorige week hintte De Laurentiis al op een vertrek van Spalletti. De 64-jarige coach liet zelf weten "dat de beslissing al was genomen". "Maar de club moet dit nog naar buiten brengen", zei de Italiaan toen.

Volgens Italiaanse media ligt een verstoorde relatie tussen De Laurentiis en Spalletti ten grondslag aan het vertrek van de succestrainer, die Napoli naar de eerste landstitel sinds 1990 leidde. De voorzitter ging niet op die geruchten in.

Spalletti, die volgende week nog wel op de bank zit tijdens het laatste competitieduel met Sampdoria, heeft Napoli sinds de zomer van 2021 onder zijn hoede. Het is nog onbekend wie zijn opvolger wordt, maar in de wandelgangen wordt de naam van Luis Enrique genoemd.