Netherlands

Strandwalfestival Rijswijk definitief afgelast; ook geen online versie

RIJSWIJK - Het Strandwalfestival in Rijswijk gaat dit jaar definitief niet door. Het culturele evenement wordt definitief geschrapt als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Het festival zou dit jaar in het weekeinde van 12 tot en met 14 september plaatsvinden. In de afgelopen maanden is geprobeerd een aantal alternatieve mogelijkheden te ontwikkelen om het festival fysiek en online te laten doorgaan, maar dat is dus niet gelukt.

'Alle ideeën zijn helaas niet realiseerbaar met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Hierdoor is de kans op een vergunning vrijwel uitgesloten', aldus de organisatie. 'Voor alleen een festival online blijkt uit de praktijk dat de kosten niet opwegen tegen de beperkte belangstelling.'

Bizarre tijden

Het motto van het Strandwalfestival is Rijswijkers bij elkaar te brengen, maar 'onder de huidige maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is dit dus niet mogelijk. We gaan ons evenwel opmaken voor een alles overtreffende editie in 2021'.

Die is vooralsnog gepland voor het weekeinde van 10 tot en met 12 september 2021. 'Samen komen we er doorheen en we zien je, als hopelijk deze bizarre tijden snel tot het verleden behoren, graag weer in blakende gezondheid dansend op het Strandwalfestival 2021', aldus de organisatie.

LEES OOK: Het festivalseizoen is begonnen: organisaties maken steeds meer namen bekend

Football news:

Atletico Madrid annuleerde een ochtend training sessie, omdat ze niet de resultaten van testen voor coronavirus
Neymar werd de verdediger van Marseille Sakai strange Chinese. Hij is Japans (Cope)
Morata gaat naar Juve, Suarez gaat bijna naar Attico. De topclubs zijn begonnen met de transfer carousel forwards
Mail.Ru De Groep kocht de rechten op La Liga en Serie A. Wedstrijden zullen worden getoond in Odnoklassniki en Vkontakte
Inter kondigde de transfer van Vidal
Atalanta heeft de spits van PSV Lammers'
Suarez komt aan voor Barcelona training ondanks gesprekken met Letico