Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Stomdronken automobilist stapt ondanks rijverbod opnieuw in zijn auto

Een dronken automobilist van 63 uit Den Bosch maakte het dinsdag wel heel bont. Nadat hij aan het eind van de middag door agenten van de snelweg A2 bij Vught werd gehaald, stapte hij uren later, na te zijn gehoord op het politiebureau, 'gewoon' opnieuw in zijn auto om naar huis te rijden. Dit terwijl zijn rijbewijs was ingenomen en hij een rijverbod opgelegd had gekregen.

De politie greep op dat moment meteen weer in, zo blijkt uit het verhaal dat ze deelt op Facebook.

Op de snelweg A2 viel het rijgedrag van de dronken man meerdere bestuurders op. Niet zo gek, want hij reed daar met een snelheid van ver onder de vijftig kilometer per uur. Gewaarschuwde agenten kregen de bestuurder uiteindelijk op de A2 bij Vught in het vizier. Hem laten stoppen, kostte nog heel wat moeite.

Het geven van een volgteken om hem te laten stoppen op de vluchtstrook was niet afdoende. Waardoor agenten zich genoodzaakt voelden de bestuurder midden op de drukke snelweg tot stoppen te dwingen. Daar wisten ze de man uit zijn auto te halen.

Zes keer te veel gedronken
Zowel de bestuurder als zijn auto werden vervolgens meegenomen naar het bureau. Daar bleek de Bosschenaar met zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol op achter het stuur te hebben gezeten. Reden voor een proces verbaal, het invorderen van zijn rijbewijs en het opleggen van een rijverbod.

Bij dat laatste legde de man zich volgens de politie niet zomaar neer. Hij bleef erbij naar huis te willen rijden. Terwijl agenten hem zeker tien keer hadden uitgelegd wat hiervan de consequenties zouden zijn. Hij zou dan immers niet alleen strafbaar zijn voor het rijden onder invloed van alcohol, maar ook voor het rijden zonder geldig rijbewijs én het rijden tijdens een rijverbod. Overtredingen waarvoor justitie gevangenisstraffen eist.

Wanneer hij toch in zijn auto zou stappen en naar huis zou rijden, zou zijn auto bovendien in beslag worden genomen.

Gehoord en weg...
Ondanks de vele waarschuwingen liep de man 's avonds, nadat hij was gehoord en het bureau mocht verlaten, meteen naar zijn auto met de bedoeling in te stappen en weg te rijden. Agenten waarschuwden hem opnieuw dit niet te doen.

En hoewel hij volgens de politie aangaf de waarschuwing te hebben begrepen, stapte hij toch in zijn auto om vervolgens weg te rijden. Agenten hadden hier al op gerekend en reden hem direct klem. Ver kwam hij dus niet.

Het aanhouden van de automobilist lukte vervolgens niet zonder slag of stoot. Zo weigerde hij bijvoorbeeld uit zijn auto te komen. Op het bureau bleek uiteindelijk dat de alcohol nog niet uit zijn bloed was. Al kwam het alcoholpromillage iets lager uit dan enkele uren eerder.

Binnenkort voor de rechter
Woensdagochtend mag hij zijn keuzes tijdens een verhoor opnieuw uitleggen. Ook moet de Bosschenaar zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.