Netherlands

Stewards vervangen strafpunten Hamilton door geldboete

Formule 1

14 minuten geleden Aangepast: 4 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

De stewards hebben het besluit om Lewis Hamilton twee strafpunten op te leggen voor zijn illegale proefstart voorafgaande aan de Russische Grand Prix ingetrokken. De strafpunten zijn na afloop van de race vervangen door een geldstraf voor het team.

Hamilton kreeg tijdens de race een Sotsji een dubbele tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten opgelegd omdat hij voorafgaande aan de race een proefstart had gemaakt een plek waar dit niet was toegestaan. De tijdstraf kostte Hamilton een kans op de overwinning, terwijl de Brit met de twee strafpunten op de rand van een schorsing stond.

'Illegale proefstart fout van het team'

Na afloop van de race hebben de stewards er echter voor gekozen om de strafpunten van Hamilton om te zetten naar een geldboete van €25.000,- voor het team van Mercedes. De stewards zijn namelijk van mening dat de illegale proefstart een fout was van het team, aangezien de wereldkampioen over de boordradio toestemming had gevraagd aan zijn team om de proefstart op een andere plek uit te voeren. Het team gaf hem vervolgens toestemming daarvoor.

“De stewards hebben informatie van het team gekregen dat zij de coureur van auto nummer 44 (Hamilton) de instructie hebben gegeven om de proefstart uit te voeren op een verkeerde plek,” valt te lezen in een verklaring. “Dit is bevestigd door de stewards, die de communicatie tussen het team en coureur hebben beluisterd. Als gevolg zijn de strafpunten voor de coureur omgezet naar een geldboete van €25.000.- voor het team.”

Hamilton terug naar acht strafpunten

Met het intrekken van de twee strafpunten heeft Hamilton nu acht strafpunten op zijn superlicentie staan. Wanneer een coureur binnen een jaar tijd twaalf strafpunten verzameld, volgt er automatisch een race schorsing. Op 17 november – na de GP van Turkije – worden er pas weer twee strafpunten weggestreept op de superlicentie van de wereldkampioen.

Football news:

Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten
Leicester verdiende het om te winnen. Vardy is een wereldklasse speler
Juve zonder Ronaldo kon Verona en Crotone niet verslaan in Serie A de Bianconeri had eerder getekend met Crotone in de vorige ronde. Juventus kon dus niet winnen in beide wedstrijden van het kampioenschap, wat werd gemist door striker Cristiano Ronaldo, die ziek werd van coronavirus. Dit was ook de vijfde wedstrijd voor Juventus onder leiding van Andrea Pirlo. In deze wedstrijden won de club uit Turijn twee keer en tekende drie keer
Vardy scoorde 11 doelpunten in 12 wedstrijden tegen Arsenal in de Premier League. Alleen Rooney heeft meer