Netherlands

Stephan Keppel wint Somfy Photography Award

Fotoprijs Fotograaf Stephan Keppel heeft vrijdag de Somfy Photography Award ontvangen voor zijn serie over een voormalige atoomschuilkelder.

Stephan Keppel heeft vrijdag in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de Somfy Photography Award 2020 uitgereikt gekregen. De internationale vakjury koos uit het werk van negen genomineerde fotografen voor Keppels foto-installatie Fall out. Hiervoor fotografeerde Keppel graffiti en leuzen in de voormalig atoomschuilkelder ‘Vondelbrug’ in Amsterdam en maakte met deze beelden een nieuw grafisch werk.

Volgens de jury is Fall Out „een even monumentale als genuanceerde, sterk grafische interpretatie van het interieur van een bunker. Met oude printmachines weet Keppel een gelaagde wereld op te roepen waarin oppervlaktes, objecten en structuren uit verschillende tijden in het nu tot leven komen. Je kunt de bunker ruiken.”

Lees ook: Onbekend foto boek van Ed van der Elsken toont niet alleen de glamour

Stephan Keppel ontving de hoofdprijs van 15.000 euro. De tweede prijs (5.000 euro) ging naar Géraldine Jeanjean. Somfy Photography Award is een tweejaarlijkse internationale fotografieprijs die professionele fotografen de gelegenheid biedt nieuw werk te maken over een van tevoren bepaald thema. Dit jaar was het thema ‘Gimme Shelter’. Uit bijna honderd inzendingen werden in november 2019 negen finalisten geselecteerd. Zij werkten afgelopen maanden aan nieuw werk binnen het thema. Daarvoor kregen zij een werkbudget.

De Somfy Photography Award werd voor de tweede keer uitgereikt, in 2018 werd de prijs gewonnen door Jaap Scheeren. De negen genomineerde foto-installaties zijn nog tot en met 6 december te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Football news:

Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test
Barcelona heeft in principe overeenstemming bereikt met de spelers om de salarissen te verlagen. De club zal 122 miljoen euro besparen
Barca presidentskandidaat farre: we moeten Neymar terughalen. Hij wil ook
Maradona ' s zoon nam afscheid van zijn vader: je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem.Diego Maradona Jr., de zoon van overleden voormalig Argentijnse voetballer Diego Maradona, nam afscheid van zijn vader. Je hebt geen idee hoe gelukkig ik met je was... Ik voelde me onoverwinnelijk toen jij er was. Je hebt geen idee hoe erg ik je knuffels zal missen, hoe erg ik de tijden zal missen dat we samen zaten en onze geliefde Napoli zagen spelen! En mijn kinderen? Hoe kunnen ze leven zonder zo ' n liefhebbende grootvader? Ik beloof dat ze je altijd zullen herinneren, je beschermen en trots over hun grootvader spreken. Papa, kapitein van mijn hart, Je zult nooit sterven, want Ik zal van je houden tot mijn laatste adem. Wacht op mij, Ik zal je vinden als mijn tijd komt, want ik heb altijd bij je willen zijn. Omdat de zoon niet bang is voor iets naast zijn vader. Goede reistien van mijn hart. Ik hou van jeMaradona' s zoon schreef op instagram. Maradona is de belangrijkste figuur in het leven van regisseur Paolo Sorrentino. Hij gelooft dat Diego hem gered heeft van de dood en noemt de Argentijn zijn gids naar de wereld van de kunst
Chelsea heeft een geweldig team. Kan Mendy of de duurste keeper in de geschiedenis van de Premier League spelen.Tottenham manager Jose Mourinho deelde zijn verwachtingen voor de komende Premier League wedstrijd met Chelsea. Het maakt niet uit of we op Stamford bridge boven aan de tafel of achter Liverpool aankomen - het verandert niets voor ons. Zoals ik al zei sinds het begin van het seizoen, We beweren alleen elke volgende wedstrijd te winnen, niets meer
Ronaldo is een beetje moe na zoveel wedstrijden. We zijn overeengekomen dat hij zal rusten