Netherlands
This article was added by the user Aria White. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Steekpartij in trein net over grens bij Kerkrade: mogelijk sprake van radicalisering bij verdachte (31) uit Irak

Kerkrade -

De man die in een trein in Herzogenrath vijf mensen neerstak is mogelijk geradicaliseerd. Minister van Binnenlandse zaken Herbert Reul (Noordrijn-Westfalen) heeft dat vrijdag gezegd. Het gaat om een 31-jarige Irakees.

De man zou sinds 2017 bij de autoriteiten in beeld zijn. Dat gebeurde omdat de Irakees steeds meer geïsoleerd raakte en onder meer een baard liet staan. Vrijdagochtend viel de verdachte plots passagiers aan in de met 270 passagiers gevulde trein.

Ziekenhuis

Dat gebeurde rond 7.40 uur, vlak na vertrek van station Herzogenrath. Bij de aanval raakten vijf mensen gewond. Een persoon werd gestoken, vier anderen liepen snijwonden op. Die werden ter plekke behandeld, vier slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht maar er was geen sprake van levensgevaar.

Lees ook: Man steekt reizigers neer in trein in Herzogenrath bij Kerkrade, politieagent overmeestert verdachte

De politie maakte in de ochtend bekend dat een 60-jarige agent ingreep. Die was op weg naar zijn werk en zou met hulp van inzittenden de Irakees hebben overmeesterd. Daarbij raakte de verdachte gewond. Minister Reul spreekt van een gruweldaad waarbij willekeurig mensen zijn aangevallen. „Dit werd gestopt door een moedige daad.” Of er een terroristisch motief was, wordt door de politie onderzocht.

Man steekt reizigers neer in trein in Herzogenrath bij Kerkrade. Video: Track’88

De machinist stopte de trein op een brug in het centrum van Herzogenrath. De verdachte werd in bedwang gehouden tot de politie arriveerde. Zo’n 200 mensen van hulpdiensten kwamen ter plekke om eerste hulp te verlenen, te evacueren en het terrein af te zetten.

Schoolkinderen

Onder meer een groep schoolkinderen werd ontzet. Volgens Duitse media werd aan de inzittenden slachtofferhulp verleend. Een fors aantal mensen kwam kijken en werd door de politie op afstand gehouden.

Het verhoor van de getuigen duurde tot het middaguur. Het spoor richting Aken bleef tot ongeveer 14.15 uur dicht, maar sindsdien is het treinverkeer weer op gang gekomen. Er is sprake van forse vertragingen en treinuitval.