Netherlands

Steeds meer buitenbaden open: 'koud, maar fijn dat het kan'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Goed nieuws voor sommige fanatieke zwemmers. Steeds meer buitenbaden zijn weer open. Door de corona-regels is het verboden om binnen te sporten, maar buiten zwemmen mag vaak wel.

De gemeente waar je woont mag zelf bepalen of het buitenbad opengaat. Het bad moet ervoor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt en veilig kan zwemmen. Bezoekers moeten daarom van tevoren reserveren en afstand houden tijdens het zwemmen.

Tachtig buitenbaden

Volgens de zwembond zijn er zo'n zes zwembaden waar je nu kan zwemmen. In totaal zijn er tachtig buitenbaden in Nederland. Veel mensen moeten dus alsnog ver reizen om te zwemmen.

Het zou het beste zijn als alle buitenbaden in alle regio's open gaan. Dan kan iedereen gewoon zwemmen in zijn eigen buurt.

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Romée (9) en Christoph (13) hebben geluk. Zij doen aan wedstrijdzwemmen en konden een paar weken niet trainen. Maar sinds kort is het buitenbad bij hen in de buurt weer open en kan dat dus wel weer.

Het voelde echt heel goed om weer in het water te zijn. Het is wel een beetje koud, maar het is te doen.

Romée (9)

Maar dat geldt niet voor alle kinderen. Ook Feddo (12) doet aan wedstrijdzwemmen. Helaas blijft het buitenbad bij hem in de buurt gesloten en daar baalt hij flink van. Toch probeert hij op andere manieren fit te blijven. Hoe hij dat doet, zie je in de de video bovenaan!

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7