Netherlands

Station Leeuwarden wordt langzaam weer vrijgegeven

Het station van Leeuwarden werd donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Het gaat om een ingetapete jerrycan. Een 68-jarige man uit Stavoren is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid. Inmiddels heeft de EOD het bericht gegeven dat er geen gevaarzetting meer is.

Even voor 14.00 uur kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke, kort na 15.00 uur meldde de EOD dat er geen gevaarzetting meer is. Het station zal langzaam weer vrijgegeven worden. Voor het onderzoek bleven de perrons 1 en 2 afgezet, deze perrons zijn nu ook vrijgegeven.

Het verdachte pakket lag in het halletje van een Arriva-trein vanuit Sneek. Omstanders meldden dat deze door een man was achtergelaten in de trein van Sneek naar Leeuwarden en dat hij zou zijn weggerend. De trein werd ontruimd. Ook werd het Arriva-gebouw ontruimd en het treinverkeer van en naar Leeuwarden werd stilgelegd.

Eerder donderdagochtend ontruimde de politie een klein gedeelte, maar vanwege de veiligheid besloot de politie om een groter gebied te ontruimen. ,,Je kunt het maar een keer goed doen’‘, aldus een politiewoordvoerster.

Football news:

Nu nu ongeveer 0:1 met Sevilla: teleurstelling. Wolverhampton gaf te vaak toe in de laatste minuten
Ze belden mijn agent toen de sjeik ' s de club kochten
Liverpool is ervan overtuigd dat ze Tiago zullen tekenen. De speler heeft al een contract gesloten en drukt op Bayern
Onze beoordeling = angst en hulpeloosheid. In plaats van Kaloshin en Kashshai-een zielloos systeem dat er niets om geeft
Lothar Matteus: Messi is niet genoeg om zo ' n Bayern te passeren. Ik ben niet bang voor Barca
Thomas Tuchel: Mbappe zal Atalanta spelen als er niets gebeurt
Lille heeft de 20-jarige David van Gent overgenomen. Hij is de beste sluipschutter van de CONCACAF Cup