Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Staatssecretaris van Defensie (VVD): leger wordt niet ingezet voor problemen Schiphol

Defensie is niet van plan om Schiphol te hulp te schieten. Dat stelt een resolute staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie). Er is volgens hem geen sprake van een crisis zoals vorig jaar in Limburg en bovendien kan de sector de problemen zelf oplossen.

“We zijn geen duizenddingendoekje bij Defensie”, zei Van der Maat voorafgaand aan de ministerraad. “Als er ergens een probleem is, hoe vervelend ook, dan is het niet zo dat het leger de boel even komt redden. Zeker niet als het bedrijfsleven dat zelf kan.”

De nationale luchthaven kampt onder meer met een tekort aan beveiligers, waardoor reizigers urenlang in de rij staan en soms hun vlucht missen. De reisbrancheorganisatie ANVR en het Kamerlid Wybren van Haga vinden dat Defensie moet helpen.

Duidelijk

Van der Maat voelt zich niet verantwoordelijk voor de problemen op Schiphol. “Ik ben er echt heel duidelijk in. Het is geen situatie zoals is Limburg. Je kunt dat echt niet met elkaar vergelijken.” Bij de hevige overstromingen in Limburg vorig jaar juli schoten militairen wel te hulp.

Van der Maat: “Het is natuurlijk vreselijk als je lang in de rij moet staan als je lang hebt gewerkt en eindelijk op vakantie kunt. Maar ik sta ik hier tegelijkertijd als staatssecretaris van Defensie en het is niet zo dat als er ergens een probleem is, Defensie het probleem moet oplossen. We hebben nog heel erg veel andere dingen te doen.”

Defensie heeft overigens ook nog geen verzoek van de veiligheidsregio gehad. Als dat er wel komt, wordt er wel naar gekeken, maar de kans is nihil dat aan het verzoek gehoor wordt gegeven, stelt hij. Dinsdag liet een woordvoerder van het departement al weten dat de kans klein zou zijn.
Anp

 

Advertentie

Lees ook deze artikelen

Schiphol

Geert Dales – Chaos Schiphol is ook de schuld van nodeloze vakantiegangers

Lees verder

Eduard Bomhoff – Als Schiphol moet krimpen, gaat in Düsseldorf de vlag uit

Lees verder

Eduard Bomhoff – Doe winkels en horeca open maar wees streng op Schiphol

Lees verder

Schiphol verwacht tweede helft van 2021 een stormloop aan passagiers

Lees verder

Boze demonstranten van Extinction Rebellion blokkeren ingang Schiphol

Lees verder

Eduard Bomhoff – De GGD’s kunnen beter gerund worden door uitzendkrachten

Lees verder

Schiphol gooit coronateststraat dicht op last van Hugo de Jonge

Lees verder

Grenstoezicht in gevaar: cyberveiligheid Schiphol is niet in orde

Lees verder