Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sprookje jeugdelftal AZ voorbij door nederlaag tegen Boca Juniors in wereldbeker

Door onze sportredactie

AZ onder 19 is er zaterdag niet in geslaagd de wereldbeker te winnen. De ploeg van trainer Jan Sierksma verloor via strafschoppen van Boca Juniors onder 20.

AZ onder 19 speelde de wedstrijd in Estadio Alberto J. Armando. In het iconische voetbalstadion van Boca Juniors in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires namen de Alkmaarders brutaal de leiding.

Dave Kwakman (geen familie van oud-prof Kees) tekende vlak voor rust voor de 0-1. Hij schoot van afstand op doel en zag zijn van richting veranderde inzet in het doel belanden.

In de tweede helft kwamen de Argentijnen langszij. Daarbij kregen ze Alkmaarse hulp, want Enoch Mastoras werkte de bal achter zijn eigen keeper. Er werd niet meer gescoord in reguliere speeltijd, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Boca Juniors schoot vier penalty's op rij raak, terwijl Maxim Dekker en Kees Smit namens AZ hun pogingen misten. Daardoor trok de thuisploeg aan het langste eind.

AZ onder 19 had zich geplaatst voor het duel om de wereldbeker door afgelopen seizoen verrassend de UEFA Youth League te winnen. De Alkmaarders rekenden eind april in de finale af met de leeftijdsgenoten van Hajduk Split. In Buenos Aires werd het AZ-sprookje beëindigd.

Lees meer over:

AZ Voetbal