Netherlands

Springruiter Van der Vleuten ziet aanpak bevestigd met brons

Voor springruiter Maikel van der Vleuten viel woensdag in de finale op de Olympische Spelen alles op zijn plaats. Dat leverde de ruiter en zijn paard Beauville Z een bronzen medaille op. “Bronsgoud”, noemde de in Geldrop geboren, maar in Someren wonende Brabander de kleur van de plak die hem trots en emotioneel maakte. “Het blijkt dat als je vertrouwen in elkaar hebt het op de belangrijke momenten lukt.”

De finale in het Equestrian Park in Tokio was zo’n moment dat het moest gebeuren. Van der Vleuten (33) was als vierde in de finale beland, bleef net als vijf andere combinaties foutloos, met de snelste tijd. Daarom was hij in de barrage als laatste aan de beurt nadat zijn concurrenten allemaal opnieuw zonder strafpunten waren geëindigd. “Ik wist dat ik snel moest zijn. En foutloos.” Een zilveren medaille met Verdi uit de landenwedstrijd van Londen 2012 had hij al. “Deze medaille heeft nog meer lading voor mij. Het bevestigt dat we het met het hele team goed hebben gedaan.”

Van der Vleuten bedankte alles en iedereen en natuurlijk zijn vader en trainer, ruiter Eric van der Vleuten. “Als je rustig rijdt word je vijfde. Je hebt niks te verliezen”, was diens advies. Alleen de Britse topfavoriet Ben Maher met Explosion W en Peder Fredricson met All Inn, een van de drie Zweden in de jump-off, bleven hem voor.

“We hadden in de kwalificatie al gezien hoe hoog het niveau hier is. Dan begin je vol concentratie aan zo’n wedstrijd. In het begin voelde ik dat Beauville al meer macht had dan in de kwalificatie. Ik had ook niet het gevoel dat hij iets geleden had in de eerste ronde. Dat gaf de juiste motivatie voor de barrage”, vertelde Van der Vleuten.

“Ik weet ook dat ik snel kan zijn. Natuurlijk denk je: heb ik ergens iets laten liggen? Maar dat had ook kunnen leiden tot een springfout. Je moet je paard niet overvragen. “

“We weten allemaal hoe lang de weg is geweest hier naartoe”, klonk het geëmotioneerd. Er waren weinig wedstrijden, door corona en later ook een paardenvirus. Vader Eric vertelde over de voorbereiding: “Beauville is er vorig jaar even uit geweest, er waren ook geen wedstrijden. We hebben het rustig opgebouwd, daarna in korte tijd een paar zware wedstrijden gereden. Na Rotterdam hebben we bewust gas terug genomen en alleen nog thuis getraind.”

De aanpak heeft gewerkt, oordeelde de zoon: “Je wilt ook elders goed rijden, maar hier heeft altijd de focus op gelegen.”

Football news:

Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona