Netherlands

Spotify werkt aan Stories-functie voor binnen muziekdienst

Spotify Stories

3 minuten geleden Aangepast: 33 seconden geleden

Beeld © Getty Images

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Muziekdienst Spotify test op het moment een nieuwe Stories-functie, waarbij korte video's van artiesten bovenin de apps worden getoond.

De testoptie werd opgemerkt door gebruikers van het muziekplatform. Bovenaan een afspeellijst met kersthits staat een knop om de Stories te bekijken.

Eenmaal aangetikt toont de app korte filmpjes van artiesten die in de lijst staan, waaronder Jennifer Lopez, Kelly Clarkson en Pentatonix. 

"We testen binnen Spotify geregeld functies om de gebruikerservaring te verbeteren", laat een woordvoerder weten aan Engadget. "Soms mondden die tests uit in functies die breed worden ingezet, terwijl anderen slechts een leermoment zijn voor ons."

Het bedrijf wil nog niet verklappen of de Stories na de tests ook definitief worden toegevoegd.

Facebook, Snapchat en Twitter

De Stories lijken qua vormgeving identiek aan die binnen de vele apps van Facebook, waaronder ook Instagram. Dat bedrijf stal de functionaliteit op zijn beurt van Snapchat. Twitter voegde met Fleets recent ook een Stories-alternatief toe.

Spotify wijkt wel iets af van zijn concurrenten, door alleen artiesten Stories te laten maken. Bij sociale netwerken heeft iedereen toegang tot de mogelijkheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter brengt Stories-functie Fleets voor alle gebruikers uit

Football news:

Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure
West Ham is klaar om het contract met Moyes te verlengen. De club is de zevende in de Premier League.West Ham is vastbesloten om David Moyes als hoofdcoach te houden. Het contract van de 57-jarige Schot met de Londenaren loopt tot 30 juni 2021, met de mogelijkheid om het seizoen te verlengen. Tegelijkertijd is West Ham van plan een langetermijnovereenkomst met Moyes te ondertekenen, aldus The Guardian. Na 19 ronden nemen de hamers de zevende plaats in de Premier League in
Kovac op Golovins 2 assists: ik ben erg blij met zijn optreden