Netherlands

Sportpaleis Alkmaar voor bijna 7 miljoen euro gerenoveerd

Foto: ANP

Sportpaleis Alkmaar wordt voor 6,7 miljoen euro gerenoveerd, tot grote vreugde van de Nederlandse wielrenbond KNWU. De wielerbaan in de accommodatie is van essentieel belang voor de wielersport, aldus de bond.

Het college van B&W in Alkmaar wil in totaal zo’n 7,5 miljoen euro investeren in het Olympiapark, het sport- en recreatiegebied waar het sportpaleis een prominente plek inneemt. Nieuwbouw is ter sprake geweest, maar dat valt volgens de gemeente te duur uit.

Het sportpaleis aan de westrand van Alkmaar dateert uit 1964 en is in 2003 al eens op de schop gegaan. Met een nieuwe grondige renovatie en verduurzaming kan de accommodatie veelzijdiger worden gebruikt.

De wielerbaan in het sportpaleis is volgens de KNWU een faciliteit van belang voor wielrenners in de regio Alkmaar en ver daarbuiten. De bond is ook betrokken geweest bij de toekomstplannen. “Het behoud van de wielerbaan is belangrijk voor de wielersport en voor de omgeving. Breedtesport, topsport en talentontwikkeling, vitaliteit en mobiliteit”, aldus algemeen directeur Thorwald Veneberg.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude