Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sporting stunt via wereldgoal en penalty's tegen Arsenal en bereikt kwartfinales EL

Door onze sportredactie

Sporting CP heeft donderdag voor een stunt gezorgd in de kwartfinales van de Europa League. De Portugezen versloegen Arsenal via penalty's, nadat zowel de heenwedstrijd als de return in 1-1 was geëindigd.

Arsenal kwam in de negentiende minuut op voorsprong via Granit Xhaka. De Zwitser benutte de rebound nadat Sporting-doelman Antonio Adán een inzet van Gabriel Martinelli nog had gekeerd.

Na iets meer dan een uur kwam Sporting via een schitterende goal op gelijke hoogte. Pedro Gonçalves zag Arsenal-keeper Aaron Ramsdale iets te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de middenlijn raak.

Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in de reguliere speeltijd, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin raakte Leandro Trossard al snel de paal namens Arsenal en redde Adán op spectaculaire wijze op een inzet van Gabriel.

In de slotfase van de verlenging kreeg Sporting-middenvelder Manuel Ugarte zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, waarna niet meer werd gescoord. In de beslissende penaltyreeks bleek Arsenal uiteindelijk de sterkste: 5-3. Jeremiah St. Juste benutte een van de strafschoppen voor Sporting.

De wedstrijd tussen Arsenal en Sporting was van groot belang voor Nederland met het oog op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Bij uitschakeling van Sporting in de achtste finales zou de Eredivisie minimaal als zesde eindigen in de periode 2018-2023. In dat geval had Nederland vanaf 2024 met zeker twee clubs aan de Champions League mogen deelnemen.