Netherlands
This article was added by the user Lincoln Allen. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Spiegel: G7 komt met 30 miljard euro steun voor Oekraïne

Foto: ANP

De ministers van Financiën van de G7 zijn van plan om bijna 30 miljard euro steun te gaan bieden aan Oekraïne vanwege de Russische invasie van het land. Dat meldden bronnen aan het Duitse blad Der Spiegel. Volgende week is in Duitsland een bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G7.

Op die bijeenkomst zal onder meer worden gepraat over de financiering van de wederopbouw van Oekraïne. Het steunpakket van bijna 30 miljard euro in de vorm van leningen en subsidies zou Oekraïne tot eind dit jaar moeten helpen met zijn financiële verplichtingen. Daarbij zou Oekraïne dus niet het gehele bedrag terug hoeven te betalen.

Overigens is er volgens Der Spiegel wel een Europees G7-land dat nog niet heeft ingestemd met het steunpakket. Welk land dat is, werd niet gemeld. De G7 bestaat uit de Verenigde Staten, Duitsland, Canada, Frankrijk, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Ook de Europese Unie neemt deel aan het overleg.

De Duitse minister van Financiën Christian Lindner zei verder tegen Der Spiegel dat hij vindt dat in beslag genomen Russische staatsbezittingen gebruikt moeten worden voor de wederopbouw van Oekraïne. Volgens hem is dat rechtvaardig. Er moet wel een wettelijke basis zijn voor een dergelijke stap, aldus de minister.