De strijd om de poleposition voor de Grand Prix van Hongarije belooft om 15.00 uur uur spannend te worden. Lewis Hamilton was in de slottraining op de Hungaroring nipt sneller dan WK-leider Max Verstappen. Ook Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas zit dicht in de buurt.

Hamiltons snelste tijd van 1.16,826 was uiteindelijk 0,088 sneller dan wat Verstappen in de Red Bull op de klokken wist te zetten. Bottas was twee tienden langzamer dan zijn Mercedes-teamgenoot, maar had in de slotfase van de training geen foutloze ronde.

Achter de top drie vielen de Ferrari's op, met een vijfde tijd voor Carlos Sainz en een zesde voor Charles Leclerc. Dat was wel ruim zes tienden langzamer dan Hamilton. Daarachter staan de McLarens van Lando Norris (zesde) en Daniel Ricciardo (achtste). Sergio Pérez splitst dit duo met een tegenvallende zevende tijd.

Met nog een kwartier op de klok werd de sessie stilgelegd omdat Mick Schumacher van de baan schoot in bocht 11. De jonge Duitser klapte met zijn Haas zijwaarts in de bandenstapels, Schumacher kon ongedeerd uitstappen, maar de kans dat zijn monteurs de auto nog optijd gerepareerd krijgen voor de kwalificatie om 15.00 uur is niet groot.

De kans is aanwezig dat de kwalificatie op een natte baan wordt afgewerkt. Er zijn onweersbuien voorspeld in en rond het warme Boedapest.