Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Spakenburg beleeft slechte generale voor halve finale KNVB-beker tegen PSV

Door onze sportredactie

Spakenburg heeft zaterdag een slechte generale beleefd voor de halve finale in de KNVB-beker tegen PSV. De bekersensatie kwam in de Tweede Divisie niet verder dan 1-1 tegen hekkensluiter OFC.

Spakenburg begon matig aan de wedstrijd op Sportpark De Westmaat. De ploeg van coach Chris de Graaf kwam al na negen minuten op achterstand door een doelpunt van Victor van der Linde.

Ook in het vervolg van de eerste helft speelde Spakenburg matig, maar na een klein half uur was de thuisploeg wel dicht bij de gelijkmaker. Floris van der Linden, met vijf goals topscorer in de KNVB-beker, kopte de bal tegen de onderkant van de lat.

Met Vince Gino Dekker en Jan van Diermen in de ploeg gekomen ging Spakenburg in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde zes minuten na rust in de 1-1 van Koos Werkman, die raak kopte uit een hoekschop.

Een minuut later kreeg Spakenburg de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De bal ging op de stip, maar de penalty van Van der Linden werd gekeerd door doelman Ischa Bouwman. In de slotfase zorgde Dekker nog bijna voor de 2-1, maar zijn vrije trap vanaf 25 meter spatte uiteen op de lat.

Floris van der Linden miste kort na rust een penalty voor Spakenburg.Foto: Pro Shots

Spakenburg speelt dinsdag tegen PSV

Door het gelijkspel blijft Spakenburg de nummer tien van de Tweede Divisie. OFC staat ondanks het punt nog altijd laatste.

Spakenburg speelt dinsdag in de halve finales van de KNVB-beker voor eigen publiek tegen PSV. 'De Blauwen' stuntten eerder in de beker tegen FC Utrecht (1-4 in de kwartfinales) en FC Groningen (2-3 in de tweede ronde).

De andere halve eindstrijd in de KNVB-beker gaat woensdag in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax. De bekerfinale staat zondag 30 april op het programma in Rotterdam.