Netherlands

Spa-Francorchamps op vernieuwde DTM-kalender voor 2020

DTM

42 minuten geleden Aangepast: 37 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Het Duits toerwagenkampioenschap heeft een gewijzigde kalender voor het DTM-seizoen van 2020 gepresenteerd. De toerwagenklasse zal dit seizoen alleen gaan racen in Duitsland, België en Nederland.

Vanwege de coronacrisis is de DTM-kalender voor 2020 flink op de schop gegaan. Het kampioenschap blijft bestaan uit tien raceweekenden, maar houdt het bij circuits in Duitsland, België en Nederland. Daardoor zijn eerder geplande races op circuits als het Britse Brands Hatch, het Zweedse Anderstorp en het Italiaanse Monza komen te vervallen.

Terug naar Spa

Volgens de nieuwe kalender zal het DTM-seizoen volgende maand in Nürnberg van start gaan op de straten van de Norisring. Het kampioenschap keert daarna voor het eerst sinds 2005 terug naar het circuit van Spa-Francorchamps, waar op 1 en 2 augustus zal worden gereden.

Na twee achtervolgende raceweekenden op de Lausitzring zal de DTM begin september gaan racen op het TT Circuit van Assen voor het enige uitstapje naar Nederland. Vervolgens zal er twee keer worden geracet op zowel de Nürburgring als het circuit van Zolder, waarna het seizoen begin november zal worden afgesloten op de Hockenheimring.

"We willen onze fans bedanken voor hun geduld de afgelopen weken, maar we zijn blij dat we nu deze gevarieerde kalender kunnen presenteren die voldoende actie belooft", aldus Gerhard Berger namens DTM-organisator ITR. "Dit is het resultaat van al het harde werk van iedereen die erbij betrokken is in deze speciale omstandigheden."

"Uiteindelijk hebben we een compacte kalender samen weten te stellen die het wachten waard was."

DTM-kalender 2020
Datum Circuit
10 - 12 juli Norisring
1 - 2 augustus Spa-Francorchamps
14 - 16 augustus Lausitzring
21 - 23 augustus Lausitzring
4 - 6 september TT Circuit Assen
11 - 13 september Nürburgring Grand Prix
18 - 20 september Nürburgring Sprint
9 - 11 oktober Zolder
16 - 18 oktober Zolder
6 - 8 november Hockenheimring

Football news:

Manchester United en Liverpool willen de 15-jarige Sochaux verdediger van Kambala tekenen
Lloris en Son kregen bijna ruzie na de eerste helft met Everton. Voor de 2e maakten de spelers het goed
Massimiliano Allegri: ik ben op zoek naar een project dat ambities heeft om te winnen
Simone Inzaghi op het scudetto gevecht: Lazio kijkt alleen naar zichzelf
Ntombela en Mourinho communiceren pas over twee weken. Toen vertelde de speler de coach dat hij Tottenham wilde verlaten
De ex-Real Madrid speler helpt bij het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie in het voetbal. Deze functie is nuttig voor een coach, sportdirecteur en arts op hetzelfde moment
De 16-jarige striker Sherki heeft zijn contract met Lyon verlengd tot 2023. Real Madrid en Manchester United zijn geïnteresseerd in Hem