Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

'So good!', Amerikaanse ambassadeur maakt kennis met de Bossche Bol

Een langgekoesterde wens kwam zaterdag uit voor de Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Shefali Razdan Duggal at een echte Bossche Bol bij de vermaarde zaak van Jan de Groot in Den Bosch. "Zo lekker!', straalt de ambassadeur na het nemen van een eerste hap, terwijl ze het slagroom van haar wang veegt.

Ze weet duidelijk hoe ze de Bossche Bol moet eten, want ze eet de lekkernij uit de hand en gekanteld.

"Als het op chocolade aankomt... resistance is futile as can be seen by the evidence on my face!", lacht ze op Twitter met een verwijzing naar de film Startrek. "I loved tasting the famous Bossche Bol in Den Bosch!"

'Sjeklade bol'
De Bossche Bol is een begrip in heel Nederland. Volgens stadsarchivaris en Den Bosch-kenner Rob van de Laar - die zich al jaren verdiept in de geschiedenis van Bosch’ gebak - ontstond de Bossche Bol toen banketbakker Henri van der Zijde in het begin van de twintigste eeuw vanuit Den Haag naar Den Bosch kwam. "Hij vestigde zich aan de Vischstraat en verzon een eigen variant. Eerst was de bol namelijk gevuld met room. Van der Zijde vulde de bol voor het eerst met slagroom. Die versie vormde de basis voor de bol die we tot de dag van vandaag nog steeds kennen.’’

Tot de jaren twintig stond het gebakje nog gewoon bekend als chocoladebol. Rob kwam erachter waar de titel 'Bossche Bol' vandaan komt. ''Die naam ontstond door burgemeester Frans van Lanschot. Hij maakte via de radio reclame voor Den Bosch en doopte hiervoor de chocoladebol om tot Bossche Bol. Maar een echte Bosschenaar zegt nog steeds gewoon ‘sjeklade bol’.’’

LEES OOK: Bossche bol heeft stiekem een Haags tintje

Wachten op privacy instellingen...