Snelle heeft voor het eerst zelf op het nieuws gereageerd dat hij op doktersadvies minder gaat werken. De zanger laat op Instagram weten dat het klopt dat hij het rustiger aan gaat doen, maar dat een deel van het verhaal wat groter is gemaakt.

Snelle kondigt op het sociale medium de release van zijn documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten aan die vandaag op Netflix verscheen en wil gelijk van de gelegenheid gebruik maken op het nieuws te reageren.

"Bepaalde geluiden kloppen. Ik ga het even iets rustiger aan doen. Bepaalde dingen zijn iets groter gemaakt dan ze zijn en dat voelt een tikkeltje gênant soms", aldus de zanger. Welke dingen precies groter zijn gemaakt, vertelt de zanger niet.

Hij belooft zijn fans dat hij sterker dan ooit terug zal keren. "Jullie honderden berichten, kaarten en kadootjes zijn niet nodig, maar wel extreem hartverwarmend."

Het management van Snelle liet twee weken geleden aan RTL Boulevard weten dat hij vermoeid is en op advies van de huisarts meer rust moet nemen. "Aangezien zijn gezondheid het allerbelangrijkste is, houden wij ons aan dit advies", zei het management toen. Het is nog niet duidelijk of Snelle alle uitzendingen van The Voice Kids, waar hij dit seizoen coach is, zal kunnen bijwonen.