logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Sloveens houten standbeeld van Donald Trump in brand gestoken

Een metershoog, houten beeld van Donald Trump in Slovenië is donderdagochtend vroeg in brand gestoken. Het spottend bedoelde kunstwerk gold er als toeristische trekpleister.

Het 8 meter hoge gevaarte – compleet met geel kapsel, donkerblauw pak en rode das – stond in het stadje Moravce, in het thuisland van first lady Melania. De burgemeester van Moravce is boos; hij telde recentelijk nog 1500 euro neer om het beeld naar Moravce te halen als toeristische attractie. Hij noemt de brandstichting een ‘aanval op kunst en op tolerantie’. Op een eerdere locatie werd het beeld al eens voorzien van een Hitler-snor.

Ontwerper Tomaz Schlegl, die het beeld samen met anderen maakte, denkt dat de brandstichting een protest is tegen de dodelijke Amerikaanse drone-aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Schlegl wil een nieuwe sculptuur op de plaats van de oude gaan neerzetten. Deze keer geen beeltenis van de Amerikaanse president en van brandwerend materiaal.

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 
Themes
ICO