Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Slordig FC Twente bijt zich stuk op Excelsior en nieuwe aanvoerder Van Gassel

Door onze sportredactie

FC Twente heeft zaterdag voor de veertiende keer dit seizoen punten laten liggen in de Eredivisie. De ploeg van coach Ron Jans speelde met 0-0 gelijk bij Excelsior, waar de nieuwe aanvoerder Stijn van Gassel flink wat reddingen verrichtte.

FC Twente creëerde behoorlijk wat kansen in de eerste helft, maar sprong daar slordig mee om. Excelsior-doelman Van Gassel redde knap op een inzet van Virgil Misidjan.

Van Gassel droeg voor het eerst de aanvoerdersband bij Excelsior. De doelman nam de band over van Redouan El Yaakoubi, die geen aanvoerder meer mocht zijn, omdat hij anderhalve week geleden voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur had geweigerd te poseren bij een OneLove-spandoek. El Yaakoubi stond wel gewoon in de basis.

Bij de volgende elf doelpogingen van FC Twente hoefde Van Gassel nauwelijks in actie te komen. De bal ging naast, over of belandde recht in zijn handen. Excelsior kreeg voor rust slechts één kans via Julian Baas, die over kopte.

Na rust kwam Excelsior wat beter in de wedstrijd. Lazaros Lamprou en Noah Naujoks waren dicht bij de openingstreffer, maar doelman Lars Unnerstall hield hen van scoren af. Aan de andere kant kon Van Gassel een treffer van Ramiz Zerrouki maar net voorkomen.

Doelman Stijn van Gassel was met flink wat reddingen de grote man bij Excelsior.Foto: Pro Shots

FC Twente moet vrezen dat top vier verder uitloopt

Door het gelijkspel moet FC Twente vrezen dat de top vier van de ranglijst verder uitloopt. De tukkers staan vijfde en hebben vijf punten achterstand op nummer vier PSV, dat om 20.00 uur is begonnen aan de uitwedstrijd tegen NEC.

Excelsior bezet de vijftiende plaats en staat daarmee net boven de degradatiestreep. De voorsprong van de Rotterdammers op nummer zestien FC Emmen, dat om 20.00 uur is begonnen aan het uitduel met SC Cambuur, is drie punten.

De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks uit de Eredivisie en de nummer zestien speelt play-offs om promotie/degradatie.