Netherlands

Slechte dag op de beurs, met name banken dalen flink

Aandelenbeurzen zijn in heel Europa diep in het rood gesloten. Met name bankaandelen beleefden een slechte dag. Op de beurs in Amsterdam verloor ING het meest na berichten over betrokkenheid bij het wegsluizen van Russisch geld. Het aandeel sloot 9,3 procent lager. Het Britse HSBC en Deutsche Bank, die in de zaak ook genoemd worden, verloren respectievelijk 6,8 en 8,7 procent.

Maar ook niet-betrokken Europese banken eindigden de dag flink in het rood. Zo sloot ABN Amro 6,7 procent lager. "Dit is een probleem dat nog niet onder controle is", zegt analist Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Actiam. "Het zal opnieuw tot strengere regels leiden", denkt hij. "Dat is niet goed voor de winstgevendheid."

Algehele malaise

Maar ook het in Europa oplopende aantal coronabesmettingen helpt niet mee, zegt analist Nico Inberg van beleggerswebsite IEX. "Je ziet dat het sentiment rond banken niet goed is. Banken vangen de klap van faillissementen op."

"De geluiden van nieuwe lockdowns klinken weer vandaag, bijvoorbeeld in Londen", zegt Inberg. Dat betekent dat de coronacrisis opnieuw in beeld komt. "Nu wordt men toch een beetje zenuwachtig. We hadden gehoopt dat het langzaam beter zou worden."

Ook op Wall Street is de handelsdag slecht begonnen. In de VS worden onder meer luchtvaartmaatschappijen flink geraakt.

Football news:

Metz forward Gyan is de beste speler in Ligue 1 in September. Hij is de leider van de goalscoring race
Miranchuk kan in bijna elke club ter wereld spelen. Ex-middenvelder Loko Drozdov over Atalanta nieuwkomer
Bale op Tottenham start: ik ben nog niet helemaal klaar. Ik probeer in vorm te komen
Ex-Barca coach Sethien kan het overnemen in Palmeiras
Fonseca ongeveer 2:1 met jonge jongens: gaf een pauze aan sommigen. Nu Roma zal zich richten op Milaan
Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk