Netherlands

Slack heeft 142.000 betaalde klanten

-

Een fenomenaal kwartaal. Zo noemt CEO Stewart Butterfield de afgelopen drie maanden van zijn bedrijf. Slack heeft er 12.000 betaalde klanten bijgekregen, een groei van 140 procent ten opzichte van vorig jaar. Het totaal komt daarmee op 142.000.

Slack maakte zijn kwartaalcijfers dinsdagavond laat bekend na het nieuws dat Salesforce het beursgenoteerde bedrijf overneemt voor een recordbedrag van 27,7 miljard dollar. In de toelichting wordt niet naar de overname verwezen.

De omzet in de periode tot 31 oktober steeg naar 234 miljoen dollar, 39 procent meer dan een jaar geleden. Wel werd nog een verlies geleden van 65,7 miljoen dollar. De operationele kosten stegen licht.

Slack heeft ruim 12 miljoen dagelijks actieve gebruikers en meer dan 750.000 organisaties zijn actief op de chatdienst.

Vermoedelijk zal Slack CEO Butterfield vanavond zijn opwachting maken tijdens Dreamforce to you, het jaarlijkse Dreamforce congres dat dit jaar vanwege corona virtueel plaatsvindt. De keynote van Salesforce topman Marc Benioff begint om 19.40 uur Nederlandse tijd.

Mogelijk wordt dan ook duidelijk waarom Slack heeft ingestemd met de overname door Salesforce. Google, Microsoft en Amazon zouden in het verleden vergeefs een bod op het bedrijf hebben uitgebracht.

Slack blijft tot aan de overname, die in juli 2021 wordt afgerond, aan de beurs genoteerd. De aandeelhouders moeten nog instemmen met de overname.

Football news:

Lewandowski verbeterde het Bundesliga record door 22 goals te scoren in de eerste ronde
Flick on Bayern: ons doel is om op de top te blijven
Doelman Alcoyano heeft 10 redes in de wedstrijd tegen Real Madrid. Het meest in het seizoen onder de rivalen van Madrid
De Bruyne heeft waarschijnlijk spierletsel. Hij werd vervangen in de wedstrijd tegen Villa
In het Spaans voor 70 jaar is er een fraseologie over Alcoyano. Het gaat over een buitenstaander die niet opgeeft tot de laatste
Andrea Pirlo: kritiek is onvermijdelijk wanneer je plotseling tot Juve coach wordt benoemd, maar de resultaten zullen alles zeggen voor mij
Zidane in degradatie van de 3e League club: het is geen schande, laten we niet gek worden. Real Madrid wil winnen, soms komt het niet uit